• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Đorđević opet Partizanov spasilac!

Nenad Đorđević iz slobodnog udarca u 92. minutu doneo Partizanu pobedu u Čačku za "plus sedam" u odnosu na Crvenu zvezdu.

 MSL: Đorđević opet Partizanov spasilac! Izvor: MONDO

Ako Partizan u maju postane novi šampion Srbije, onaj ko se zimus setio da iz Japana vrati Nenada Đorđevića trebalo bi da dobije specijalnu premiju.

Centarhalf crno-belih u 92. minutu je postigao gol iz slobodnog udarca sa više od 25 metara i doneo svom timu zlata vrednu pobedu na gostovanju čačanskom Borcu - 1:0 (0:0)!

Od 12 bodova osvojenih u prolećnom delu sezone, Đorđević je direktno zaslužan za čak devet, pošto je bio strelac i na utakmicama protiv Smedereva i Hajduka iz Kule, kada je rezultat takođe bio 1:0.


Poslednjom utakmicom 22. kola završen je drugi krug takmičenja u Meridian Superligi, a crno-beli u treći, odlučujući deo, ulaze sa sedam bodova više od Crvene zvezde i prednošću domaćeg terena u "večitom derbiju" zakazanom za 5. april.

Da je na stadionu kraj Morave ostalo 0:0, Partizan bi svakako bio taj koji bi žalio što je umesto tri osvojio samo jedan bod.

Ekipa Slaviše Jokanovića bila je oslabljena neigranjem Jovetića i Žuke, a u 36. minutu je zbog povrede izašao reprezentativac Zoran Tošić.

Bez obzira na to, Čačani nisu imali preteranu želju da se nadigravaju i skoro sve dobre prilike na utakmici viđene su ispred Radivojevićeve mreže.

Prvi ga je ugrozio Đorđević, takođe iz slobodnog udarca u šestom minutu, ali lopta je prohujala pored stative.

Makedonac Dragan Čadikovski u 19. minutu je propustio jednu od tri fenomenalne prilike. Moreira ga je znalački proigrao, a Radivojević požrtvovano uklizao i nogom skrenuo šut u korner.

Isti akteri, gotovo identična situacija, samo još povoljnija po Čadikovskog u 62. minutu. Mogao je da pita Radivojevića gde da pošalje loptu, ali kada je ovaj već bio na kolenima, makedonski internacionalac pogodio ga je u desno rame.

Čadikovski je u 70. minutu bio akter najlepšeg poteza na utakmici, uz pogodak Đorđevića. Levicom je snažno šutirao sa 20 metara, nekadašnji rezervni golman Zvezde bio je savladan, ali se kao poslednja odbrana Borčevog gola isprečila - prečka.

Neporažen u prethodna četiri prolećna kola, Borac je zapretio tek u 35. minutu.

Boban Stojanović čak je i zatresao mrežu, ali je tome prethodio faul. Šest minuta kasnije Mirko Poledica zahvatio je loptu glavom posle prekida, golman Božović istrčao je u prazno, međutim, imao je sreće pošto šut nije bio dovoljno precizan.

Interesantno je da su crno-beli do pobede stigli sa igračem manje!


U jeku jalove inicijative pred kraj meča, Lamin Dijara se iznervirao zbog učestalog otezanja igre i izležavanja Čačana na travi. Pokušao je da uzme pravdu u svoje ruke i sasvim zasluženo dobio drugi žuti karton.

Senegalac se potom poneo kao igrač Liverpula Havijer Maskerano na derbiju protiv Mančester Junajteda prošle nedelje. Povukao je za majicu sudiju Ninoslava Spasića, burno protestovao, a onda i nepristojno gestikulirao u pravcu publike, tako da ga verovatno čeka "debela" suspenzija.

REZULTATI 22. KOLA


Borac Čačak - Partizan 0:1 (0:0)
(Đorđević 90+2)

Bežanija - Banat 6:2 (3:0)
(Some 5, 21, Ranđelović 16, Kolaković 62, 74, Putičanin 89 - Baljak 60, Vujović 65p)

Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:2 (1:1)
(Milovanović 19, Burzanović 86 - Prtenjak 13, 47)

Čukarički - Vojvodina 1:0 (1:0)
(Popović 45)

Smederevo - Napredak 1:1 (0:0)
(Mudrinić 60 - Đorđević 90)

Hajduk Kula - OFK Beograd 1:0 (0:0)
(Radivojević 49)

TABELA


1. Partizan 53
---------------------
2. Crvena zvezda 46
3. Vojvodina 40
---------------------
4. Borac 31
5. Čukarički 30
6. Mladost 26
7. Smederevo 25
8. Banat 24
9. OFK Beograd 23
---------------------
10. Hajduk 22
---------------------
11. Napredak 21
12. Bežanija 14

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC