• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crveni vitez" se sprema da kupi "crvene đavole"

Grupa "Crveni vitez" krenula u akciju sakupljanja sredstava i očekuje se da će uputiti ponudu Malkolmu Glejzeru.

 "Crveni vitez" se sprema da kupi "crvene đavole" Izvor: MONDO

Vlasnik Mančester junajteda, Amerikanac Malkolm Glejzer, uskoro će dobiti ponudu od milijardu funti da proda klupske akcije, saopšteno je u Mančesteru.

Ponudu će mu dostaviti grupa "Crveni vitez", koju čine ekonomista Džim O'Nil, advokat Mark Ravilson i finansijer Kit Haris. U saopštenju koje su izdali, njih trojica navode da će sve naredne akcije uskladiti sa novoosnovanom navijačkom grupom čiji je jedini cilj da primora porodicu Glejzer da proda klub.

Za nešto više od mjesec dana, grupi se priključilo 53.000 navijača "crvenih đavola", a njene vođe prije nekoliko dana su angažovale američku marketinšku agenciju "Blu stejt didžital", koja je uspješno vodila izbornu kampanju predsjednika SAD Baraka Obame.

Prema posljednjoj procjeni specijalizovanog magazina "Forbs", Mančester Junajted na tržištu trenutno vrijedi 1,8 milijardi dolara, uprkos činjenici da su mu, zbog kredita koje je uzela porodica Glejzer, dugovanja dostigla 716 miliona funti.

Grupa "Crveni vitez" saopštila je da su razgovori o načinu na koji će biti obezbijeđena milijarda funti tek počeli i da za sada nije uspostavljen kontakt sa vlasnicima Junajteda.

"Da bi naša akcija bila uspješna, u nju moraju aktivno da se uključe navijači Mančester junajteda iz svih krajeva svijeta. Svaki novi model vlasništva podrazumijevao bi, između ostalog, da navijači budu aktivno uključeni u sve što klub radi. Zbog toga ćemo narednih sedmica intenzivirati saradnju sa navijačkom grupom koja ima iste ciljeve kao mi", navodi se u saopštenju grupe "Crveni vitez".

U posljednjih mjesec dana veliki broj navijača na utakmice Mančeser junajteda dolazi sa šalovima i dresovima zeleno-zlatne boje, što su bila obilježja Njuton Hita, kluba koji je 1902. godine promijenio ime u Mančester junajted.

"Inicijativa grupe 'Crveni vitez' novi je izazov za našu grupu, jer sada treba da pružimo podršku konkretnoj akciji za preuzimanje kluba. Početna inicijativa, nošenje klupskih obilježja zeleno-zlatne boje, je uspjela, a prije odluke o narednim koracima treba da ispunimo osnovni cilj - povećanje broja članova na 100.000", rekao je predstavnik grupa navijača Dankan Drasdo.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC