• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dujković: Nisam otpisao Slavka Perovića

"Ovog puta Perović nije pozvan, jer sam htio da pružim šansu ovim drugim napadačima", rekao je selektor mlade reprezentacije Srbije Ratomir Dujković.

 Dujković: Nisam otpisao Slavka Perovića Izvor: MONDO

Saopštavanje spiska mladih fudbalera za meč sa Makedonijom u srijedu, 3. marta u Skoplju (12.30), nagovijestilo je mogući sukob između selektora Ratomira Dujkovića i napadača Crvene zvezde Slavka Perovića.

Čak više od toga, da se radi o sukobu Dujkovića sa klubom, Crvenom zvezdom. Po toj teoriji, selektor "orlića" nije dobio (adekvatnu) funkciju u Ljutice Bogdana, nakon što je podržao program program tadašnjeg kandidata, a sadašnjeg predsjednika Crvene zvezde Vladana Lukića.

Dujković je navodno trebalo da bude trener, ali je na kraju izbor pao na Vladimira Petrovića Pižona, a držanje Perovića na klupi mlade reprezentacije, a sada i nepozivanje za meč sa Makedonijom predstavlja svojevrstan "kusur".

Ipak, pred drugi pokušaj da se otputuje na meč sa Makedoncima, selektor Dujković rekao je:

"Perović, koji je inače stalni član (mlade reprezentacije), ovog puta nije pozvan, jer sam htio da pružim šansu ovim drugim napadačima (Sulejmaniju, Miliću, Šćepoviću) da se iskažu na ovoj prijateljskoj utakmici", izjavio je Dujković, a onda dodao:

"To ne znači da je on (Perović) otpisan".



U izjavi za "Glas javnosti", Perović je po objavljivanju spiska rekao:

"Mogu reći mnogo toga, ali znam da bi se to najviše meni obilo o glavu. Zato je najbolje da ćutim, jer znam da je prošle nedielje bila frka u klubu, da su mnogi zvali i raspitivali se kako me nema na spisku mlade reprezentacije. Želim svu sreću mojim drugovima i navijam za njih da se plasiraju na Evropsko prvenstvo".

Mlada reprezentacija Srbije loše je počela kvalifikacije za EP 2011. godine u Danskoj, tako da su nam sada, prema Dujkovićevoj procieni, neophodne tri pobiede do kraja.

"Možda bismo mogli da se plasiramo dalje i sa dve pobiede i jednim remijem, ali tada ne bi zavisilo sve od nas", nadovezao se selektor, koji je potom objasnio u čemu leži dio razloga za mršave rezultate izuzetno talentovane generacije.

"Teško mi je bilo u početku, jer nisam poznavao ni ligu, ni igrače, ali evo skoro godinu dana je prošlo od kada sam se vratio u Srbiju, tako da ću moći da pružim mnogo više nego do sad", rekao je Dujković, koji je prije angažmana u FSS dugo radio u inostranstvu.

A, malo je nedostajalo da ove zime ponovo ode iz Srbije.

"Nije se samo šuškalo", prokomentarisao je Dujković pregovore sa FS Nigerije oko preuzimanja uloge selektora, nakon što je poslije Afričkog kupa nacija smijenjen Šaibu Amodu.

Dujković je na ovu temu već govorio za MONDO, ali je ponovio:

"Pregovarao sam s njima prvo u Londonu, poslije su me odveli u Nigeriju, gdje sam imao sastanak sa njihovim sportskim komitetom, Ministarstvom sporta, itd. Bilo nas je nekoliko kandidata, međutim oni su se na kraju odlučili da uzmu Šveđanina (Larsa Lagerbeka), što je stvar detalja. Bili su zadovoljni sa mojim izlaganjem, sa vizijom šta bih mogao da uradim sa njima na Svjetskom prvenstvu, ali su se iz nekog razloga odlučili za ovog drugog", rekao je Dujković.

"Sam podatak da sam bio u grupi takvih imena i jedan od kandidata za selektora Nigerije je velika stvar. Naravno, izazov je Svjetsko prvenstvo i to je bio moj motiv da sam uopšte počeo pregovore sa njima", dodao je.

"Orlići" u ponedjeljak uveče nisu poleteli za Makedoniju, zbog kvara na avionu JAT. Novi pokušaj biće u utorak, a na spisku su:

GOLMANI: Živko Živković (Metalac), Aleksandar Kirovski (Zemun).

ODBRANA: Nemanja Crnoglavac (Zemun), Slobodan Rajković (Tvente), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Marko Jovanović (Partizan), Siniša Stevanović (Spartak Zlatibor voda), Nikola Gulan (Empoli).

SREDINA: Ljubomir Fejsa (Partizan), Slobodan Medojević (Vojvodina), Ivan Radovanović (Atalanta), Nemanja Matić (Čelsi), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Slovan Liberec), Marko Milinković (Košice), Alen Stevanović (Inter).

NAPAD: Miralem Sulejmani (Ajaks), Nemanja Milić (OFK Beograd), Stefan Šćepović (Sampdorija).

Meč sa Makedonijom trebalo bi da bude odigran u srIJedu (12.30) na stadionu "Boris Trajkovski".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC