• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sofrenić: Bh. fudbal nije u krizi

Autor mondo.ba

Prvi potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH Milorad Sofrenić, uprkos brojnim problemima u domaćem fudbalu, istakao kako je ligaški fudbal znatno napredovao u odnosu na prethodne godine.

Po završetku sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, predstavnicima medija obratio se prvi potpredsjednik Saveza Milorad Sofrenić.

"Na današnjem zasjedanju smo imali standardan dnevni red gdje je fokus bio na organizaciji predstojeće utakmice A reprezentacije sa Grčkom, kao i analiza učešća U-17 selekcije na Evropskom prvenstvu.Usvojene su i propozicije za sva takmičenja za sezonu 2017/18. i slično. Ostavki nije bilo, to su samo špekulacije. Što se tiče prvenstva, ono će biti analizirano nakon posljednjeg kola i nakon izvještaja svih komiteta zaduženih za vođenje takmičenja. Kada oni donesu svoje odluke, Izvršni odbor će na bazi tih izvještaja donijeti svoje mjere i zaključke", rekao je Sofrenić.

Uprkos brojnim problemima u domaćem fudbalu, istakao je kako je ligaški fudbal znatno napredovao u odnosu na prethodne godine.

"Bh. fudbal nije u krizi. Imali smo kadete na Euru, dok A tim ima realne šanse za plasman na jednu od prve dvije pozicije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ligaški fudbal pokazuje znatan napredak kada ga uporedimo sa prethodnim godinama. Ima tu određenih problema i propusta, ali u svim segmentima se ipak vidi poboljšanje iz godine u godinu", poručio je prvi potpredsjednik saveza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC