• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Real odličan u derbiju, isprašeni Espanjol i Valensija

Espanjol i Valensija dobrano su isprašeni na svojim stadionima od rasinga, odnosno Majorke. Real pobedio Sevilju u derbiju.

 PRIMERA: Real odličan u derbiju, isprašeni Espanjol i Valensija Izvor: MONDO

Madridski Real je položio težak ispit. U derbiju 30. kola, Real je sa 3:1 pobedio Sevilju i povećao prednost za prvim pratiocem Viljarealom na šest bodova.

Real je poveo u 7.minutu kada je Argentinac Gabrijel Hanjce nakon centaršuta Snajdera bio najsnalažljiviju u kaznenom prostoru Sevilje i tako postigao prvi gol u dresu Reala u Primeri.

Sevilja je izjednačila u 37. minutu preko Frederika Kanutea, koji je ostao neometan između dvojice odbrambenih fudbalera Reala. Reprezentativcu Malija to je bio 11. gol ove sezone. Međutim, već u sledećem napadu ikona Reala Raul, posle dobrog pasa Snajdera, u svom stilu, leđima okrenut golu prima loptu i iz okreta je šalje u mrežu Andreasa Palopa za 2:1.

Svako ko je gledao utakmicu mogao je da vidi iza gola i okačenu srpsku trobojku na mestu gde stoje tifozi Reala. Ne znamo koji je povod, ali je to svakako lep gest!

Treći gol za Real u 68. minutu postigao je Argentinac Gonzalu Iguain, koji je samo podmetnuo nogu nakon fantastične asistencije Gutija, kojem je to 14. asistencija ove sezone.Posle prošlonedeljnih pobeda nad Barselonom u Kupu Kralja i Real Madrida na "Santjago Bernabeu", većina navijača Valensije ponadala se da klubu dolaze bolji dani, ali nedeljna utakmica na "Mestalji" protiv Majorke ih je spustila na zemlju i pokazala da sa trenerom Ronaldom Kumanom ove sezone, bar kada je u pitanju Primera, neće biti puno radosti.

Majorka je razbila valensiju 3:0! Gosti su poveli u ranoj fazi utakmice kada je precizan bio Deni Guiza. Igrao se 20. minut, a na semaforu je pisalo 0:2. Strelac drugog gola bio je centarhalf Ramis. U nastavku domaći tim je pokušao da uradi nešto više, ali ih je drugi gol Guize iz 59. minuta dokrajčio.

Nikola Žigić nije ulazio u igru.

Slično kao na "Mestalji", Rasing je u gostima kod Espanjola na "Monžuiku" pitanje pobednika rešio u prvom delu igre. Novim trijumfom najprijatnije iznenađenje Primere je došlo na deobu četvrtog mesta sa Atletiko Madridom i borbe za Ligu šampiona. Obe ekipe imaju po 50 bodova.

Najpre je Serano u 14. minutu savladao nigerijskog golmana Kamenog, da bi samo 10 minuta kasnije nekadašnji igrač Reala i reprezentativac Španije Pedro Munitis postavio konačan rezultat prvog dela. Do kraja se još u poslednjim trenutcima utakmice u strelce upisao i Ivan Bolado. Milan Smiljanić u igru je ušao u 67. minutu umesto Sorijana.

Rezultati 30. kola:

Almerija - Levante 2:1
/Sorijano 2, Melo 35 - Ibora 90/

Espanjol - Rasing 0:3
/Serano 11, Munitis 25, Bolado 90/

Hetafe - Osasuna 0:2
/Flano 41, Punjal 69(p)/

Valensija - Majorka 0:3
/Guiza 11,59, Ramis 20/

Valjadolid-Saragosa 2:1
/Viktor 53, Ljorente 75- Zapater 29/

Rekreativo - Atletik Bilbao 1:1
/Amorebijeta 13(ag)- Aduriz 81/

Deportivo - Mursija 3:1(1:1)
/Sisko 22', 46', 49' - Lukas 1'/

Real - Sevilja 3:1
/Hanjce 7, Raul 39, Iguain 68- Kanute 37/

Subota:
Betis - Barselona 3:2
Viljarea - Atletiko M 3:0

Tabela: Real 65, Viljareal 59, Barselona 58, Atletiko M 50, Rasing 50, Espanjol 45, Sevilja 43, Almerija 42, Majorka 40, Osasuna 40, Hetafe 39, Valensija 39, Betis 38, Atletik B 38, Deportivo 37, Valjadolid 35, Saragosa 34, Rekreativo 33, Mursija 26, Levante 16.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC