• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dupla kruna za SFK 2000 iz Sarajeva

Autor mondo.ba

Finalni susret Kupa BiH za fudbalerke između Emine iz Mostara i SFK 2000 Sarajevo odigran je danas u Zenici, a titulu je osvojila ekipa iz Sarajeva pobijedivši rezultatom 3:1.

 SFK 2000 Sarajevo osvajač Kupa BiH 2016/17 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbalerke SFK 2000 iz Sarajeva, nakon titule u Premijer ligi BiH, osvojile su i Kup BiH, pobijedivši danas u finalu Ekipu Emine iz Mostara 3:1.

Već u prvom poluvremenu utakmice, koja je odigrana u Trening centru FS BiH u Zenici, Sarajke su postigle dva gola i tako nagovijestile osvajanje trofeja.

Samo što je počeo meč, u drugom minutu, Amela Kršo izvela je korner, a Zerina Piskić bila je najviša u skoku i glavom donijela vođstvo "bordo" ekipi. Već u 10. minutu na semaforu je 2:0. Alisa Spahić bila je sigurna sa "bijele tačke".

Dajana Spasojević početkom nastavka pogodila je za 3:0 i tada je bilo jasno da će SFK 2000 stići do novog trofeja. Sve što su Mostarke uspjele uraditi je utješni gol Minele Gašanice iz 58. minuta, za konačnih 3:1.

"Odigrale smo dobru utakmicu i drago mi je što smo ponovo osvojile trofej. Emina je takođe odigrala kvalitetnu utakmicu, postigle su pogodak i sigurno da je to jedna od boljih ekipa u našem fudbalu. Hvala i FS BiH za organizaciju ove finalne utakmice na visokom nivou. Svi su danas moglu da uživaju u kvalitetnom fudbalu, a to nam je bio i cilj", rekla je trener SFK 2000 Samira Hurem.

Na ceremoniji proglašenja pobjednika pehare i medalje finalistima uručili su izvršni direktor Sektora za sport FS BiH Elmir Pilav i član Komiteta za takmičenje Muhamed Avdić.

EMINA MOSTAR - SFK 2000 SARAJEVO 1:3 (0:2)
/Gačanica 58 - Piskić 2, Al. Spahić 10 pen, Spasojević 46/.

EMINA: Jelena Gvozderac, Frančeska Šimić, Spomenka Manigoda, Ana Bojanić, Alma Isaković, Dragica Denda, Emina Ćurović, Minela Gačanica, Merita Mehanović (89. Stjepana Pendeš), Amra Isaković, Irena Bjelica. Trener: Zijo Tojaga.

SFK 2000: Almina Hodžić, Alma Jašarević, Zerina Piskić, Amira Spahić, Alisa Spahić (90. Aida Džemidžić), Selma Kapetanović, Mejrema Medić (67. Azra Numanović), Anđela Šešlija (90. Sarah Spahić), Amela Kršo, Dajana Spasojević, Aida Hadžić. Trener: Samira Hurem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC