• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater razmišlja da ukine ofsajd!?

Predsjednik FIFA razgovarao sa prvim čovjekom hokeja na travi, sporta, koji je ukinuo nedozvoljenu poziciju. "Blater je zainteresovan za tu temu".

 Blater razmišlja da ukine ofsajd!? Izvor: MONDO

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater razmišlja o ukidanju ofsajda i o toj temi je razgovarao sa predsjednikom Međunarodne federacije u hokeju na travi (IHF) Leandrom Negreom.

U oba sporta je važilo isto pravilo o ofsajdu, a onda su čelnici IHF 1998. godine odlučili da ga ukinu, kako bi konačno prestale vječite raspave na tu temu, poslije gotovo svake utakmice.

Kako pišu engleski mediji, Blater i Negre su se nedavno sastali i glavna tema razgovora bila su iskustva hokejaša na travi sa novim pravilom.

"Blater je, u stvari, želio da čuje sva naša iskustva prije i poslije odluke da ukinemo ofsajd i pažljivo me je slušao. Ništa nije komentarisao, ali je bio izuzetno zainteresovan za tu temu", rekao je Negre.

U hokeju na travi 1996. godine počela je eksperimanetalna primjena novih pravila igre bez ofsajda i prema riječima Negrea to je bio pun pogodak. Igra je postala mnogo brža i atraktivnija, što je rezultiralo većom posjetom utakmicama.

"Blater mi je postavio brojna pitanja i imao sam utisak da je bio zadovoljan onim što je čuo, ali se nije izjašnjavao, tako da ne bih mogao da kažem da li će predložiti da se to primjeni i u fudbalu", rekao je Negre.

(Tanjug/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC