• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avdukić za MONDO: Još imam snage, želje i motiva!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Iskusni 36-godišnji čuvar mreže u finalu Kupa Grada Banjaluka branio fenomenalno i sa tri zaustavljena jedanaesterca donio trofej Borcu. "Nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i u Premijer ligi BiH", poručio junak susreta s Krupom.

 Asmir Avdukić za MONDO: Još imam snage, želje i motiva Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Asmir Avdukić nebrojeno puta u bogatoj karijeri bio je junak susreta, a u jučerašnjem finalu Kupa Grada Banjaluka protiv Krupe pokazao je da još nije za "staro gvožđe".

Iskusni čuvar mreže tokom svih 90 minuta branio je odlično, a onda u penal seriji odbranio tri udarca sa 11 metara i Borcu donio deveti trofej u ovom takmičenju.

"Drago mi je što je publika mogla da vidi dobar meč. Tokom penal lutrije imali smo više sreće, možda i više iskustva i sigurno smo zasluženo osvojili Kup Grada. Pokazali smo da posjedujemo kvalitet i za Premijer ligu, ali sigurno će nam biti potrebna i određena pojačanja. Takođe, ekipa je pokazala karakter i potvrdila da može igrati i sa najboljim ekipama u Premijer ligi BiH", rekao je Avdukić za MONDO.

I Borac i Krupa bili su izuzetno motivisani u finalu, tako da je mnogobrojna publika na Gradskom stadionu mogla da uživa u sjajnom meču, prepunom prilika na obje strane.

"Borac već dugo nije odigrao pravu, takmičarsku utakmicu, s obzirom da imamo više od 20 bodova prednosti u prvenstvu i teško je pronaći motivaciju u Prvoj ligi RS. Trebao nam je jedan ovakav protivnik da vidimo na čemu smo, tako da smo bili motivisaniji nego u nekim prethodnim ligaškim utakmicama. S druge strane, Krupa je željela da pokaže da odlični rezultati u Premijer ligi BiH nisu slučajnost. Nadam se da su i gledaoci zadovoljni napustili Gradski stadion", istakao je prvi golman "crveno-plavih".

LIČNA KARTA

Broj: 13

Pozicija: Golman

Datum rođenja: 13. maj 1981.

Mjesto rođenja: Breza

Visina: 189

Težina: 90

Karijera: Rudar (Breza), Čelik (Zenica), Kamen Ingrad, Travnik, Sloboda (Tuzla), Radnik (Bijeljina), Rudar Prijedor, Borac (Banjaluka), Persepolis (Iran)

Borac se osvajanjem titule u Prvoj ligi Republike Srpske ekspresno vratio u premijerligaško društvo.

"Odigrali smo fenomenalnu sezonu, sa samo jednim prvenstvenim porazom. Imali smo serije pobjeda, malo primljenih golova, a puno postignutih i sigurno da nije bilo lako. Istina je da Prva liga RS ne posjeduje veliki kvalitet, ali nije mala stvar napraviti 21 bod prednosti ispred najbližeg pratioca. Nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti do kraja prvenstva, a onda i u Premijer ligi BiH pružati ovako kvalitetne partije", optimista je nekadašnji reprezentativac BiH.

Iako na posljednjih par mečeva nije branio u prvenstvu, Avdukić ima još dvije godine ugovora sa Banjalučanima, što znači da ćemo ga i dogodine gledati na golu u Premijer ligi BiH.

"Vezan sam ugovorom sa Borcem, pa ćemo vidjeti dokle će to trajati. Još imam snage, želje i motiva i nadam se da ću pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve naredne sezone", zaključio je golman Borca Asmir Avdukić, koji je posljednji put na golu Borca u Prvoj ligi RS stajao 14. maja, dan poslije svog 36. rođendana, i to protiv Rudar Prijedora.

Dosadašnji trener Banjalučana Vule Trivunović, nakon što je i teoretski osvojena titula, pružio je šansu mladom Nemanji Trkulji. Fudbaler rođen 1996. godine predstavlja budućnost Borca, kao i dvije godine mlađi Milan Dobraš.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BL

Legenda Borca!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC