• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo "čerupanje" Monaka: "Desetka" za 69 miliona

Autor mondo.rs

Počelo je odlaskom kreativca, koji je postigao 11 golova i 12 puta asistirao ove sezone. Ko je sledeći?

Počelo je rasipanje šampionske i ultra talentovane generacije fudbalera Monaka predvođene trenerom Leonardom Žardimom.

Iz redova osvajača francuske Lige 1 i polufinalista ovogodišnje Lige šampiona, prvi je otišao Bernardo Silva.

Mančester siti je platio za Monakovu "desetku" ili 43,5 ili 60 miliona funti. Odnosno, ili 50 ili 69 miliona evra.

Kako?

Prosto, zvanična suma koju je menadžer "građana" Pep Gvardiola platio "kneževima" za 22-godišnjeg ofanzivnog vezistu iznosi 43,5 miliona funti, međutim veliki broj engleskih i francuskih medija objavio je da se radi o zapravu trećem najvećem transferu u istoriji engleskog fudbala, posle Pola Pogbe i Kevina De Brujnea.

Neka buduća "Football Leaks" istraživanja pokazaće ko je u pravu i da li je Silva upravo postao drugi najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji kluba sa "Etihada", ali ono oko čega nema dileme je da je Siti dobio fantistčnog igrača i da će Gvardiola imati nezadrživu navalu sledeće sezone, ali i problem da uklopi Silvu u tim zajedno sa Serhijom Aguerom ili Gabrijelom Žezusom u špicu, odnosno Lerojem Saneom, De Brujneom, Rahimom Sterlingom i Davidom Silvom iza njih.

Ono što je od ranije jasno je da će četvorica pozajmljenih igrača kojima ističu ugovori, Samir Nasri, Džo Hart, Elakim Mangala i Vilfred Boni napustiti Siti, kao i igrači pod ugovorom kojima je poručeno da potraže nove angažmane: Hesus Navas, Vili Kavaljero, Gael Kliši i Bakari Sanja.

Moguće da će im se pridružiti i Jaja Ture kojem takođe ističe ugovor, ali koji se posle hladnog starta sa Gvardiolom pokazao kao i dalje veoma važan igrač za Siti.

Bernardo Silva ove sezone dao je osam golova, uz 11 asistencija, na 37 utakmica u prvenstvu Francuske, a plaćen je Benfiki 15,75 miliona evra.

Silva, rođen u Lisabonu, počeo je da trenira u slavnom portugalskom klubu, ali je stigao da odigra samo jedan seniorski meč za Benfiku pre nego što je 2014. godine kao pozajmljen fudbaler stigao u oazu talenta mega menadžera Žoržea Mendeša.

Godinu dana kasnije, Monako se odlučio da otkupi njegov ugovor, a dve godine kasnije da zaradi na njemu 53,25 miliona evra i u međuvremenu ostvari velike uspehe na domaćem i međunarodnom planu.

Mediji navode da bi zajedno sa Silvom u Mančester uskoro mogao da stigne i veoma talentovani levi bek Monaka, Benjamin Mendi, za kojeg je zainteresovano "pola Evrope".

"Druga polovina Evrope" uveliko je u pregovorima sa Monakom oko transfera prve zvezde tima Kilijana Mbapea, Timuea Bakajoka, Fabinja i Žemersona, kao i Tomasa Lemara, ali ni klub iz Monte Karla nije nespreman sačekao ovo manijalkalno interesovanje za Žardimove zvezde, pa je već doveo zvezdu belgijskog fudbala, Jurija Tilemansa iz Anderlehta.

Takođe, Siti je u pregovorima sa jednim od najboljih desnih bekova Premijer lige, Kajlom Vokerom iz Totenhema.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC