• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Menjaju se i veterani: Venger ponudio 100 miliona!

Autor mondo.rs

Istorijski rekord Arsenala i dalje je 47 miliona evra, koliko je plaćen Ozil, tako da ovaj potez vremešnog menadžera ukazuje na to da je njegov ostanak u klubu uslovljen i zaokretom u transfer politici - troši!

Može li čovjek da se promijeni u 68. godini života?

Izgleda da može.

Ako je sudeći po prvom potezu Arsena Vengera na tržištu igrača nakon što se sa vlasnicima Arsenala dogovorio da nastavi sa radom još najmanje dvije godine, odnosno do 2019, djeluje da je vremešni Francuz prihvatio da drugačije rezonuje.

Francuski "L'Equipe" objavio je ekskluzivnu informaciju o tome da je Venger ponudio okruglo 100 miliona evra za tinejdž zvijezdu iz Monaka, Kilijana Mbapea, kojeg su navodno prije toga pokušali da dovedu i neki drugi klubovi.

Bez obzira na to da li će "stotka" uspjeti da zadovolji vlasnika "kneževa", ruskog oligarha Dmitrija Ribolovljeva, ovaj Vengerov potez jasno ukazuje na to da njegova politika "štednje" i angažovanja malo poznatih igrača koji bi trebalo da se "ostvare" na "Emirejtsu" nije više zvanična klupska politika.

"L'Equipe", pozivajući se na izvore bliske Vengeru, tvrdi da će "tobdžije" ovog ljeta dovesti: golmana, štopera, vezistu i napadača i da će na to biti potrošeno skoro 200 miliona evra, što je nešto manje novca od sume koju je Arsenal potrošio zbirno od 2014. do 2017. godine.

Suma od 47 miliona evra za formiranu zvijezdu evropskog fudbala i šampiona svijeta, Mesuta Ozila, uplaćena na ljeto 2013. godine i dalje je aktuelni rekord Arsenala.

"L'Equipe" piše da je Venger već jednom bio veoma blizu da ubijedi Mbapea da dođe u Arsenal, konkretno prošlog ljeta, kada je čak posjetio tinejdžera i njegovog oca u Monaku gdje su razgovarali o budućnosti momka koji je uveliko proglašen za "novog Tijerija Anrija".

Venger tada nije uspio, ali nije ni odustao, međutim stvari su se u međuvremenu zakomplikovale do te mjere da su na adresu Monaka stigle dvije jače ponude od Vengerove, a jedna dolazi od najboljeg francuskog fudbalera svih vremena i trenera aktuelnog prvaka Evrope i Španije, Zinedina Zidana, koji je takođe razgovarao i sa "klincem" i s njegovim ocem, a priču konkretizovao ponudom Reala od 120 miliona evra.

Isto je, nedavno, ponudio Mančester siti, čiji su vlasnici poručili Ribolovljevu da ima sigurnih 120 miliona evra od njih ako ikada odluči da proda Mbapea.


Hendikep je svakako to što se klub poslije dvije decenije neće takmičiti u Ligi šampiona.

U međuvremenu, Monako je Mbapeu ponudio produžetak saradnje i odgovor vihornog napadača reći će nam dosta o tome da li je leto 2017. ono tokom kojeg će promijeniti sredinu ili ne…


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC