• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Poraz Voše,pogodak Bilbije

Ubijedljiv poraz Vojvodine od Metalca, OFK Beograd vezao dva neuspjeha. Spartak izbio na treće mjesto.

 JSL: Poraz Voše,pogodak Bilbije Izvor: MONDO

U danu kada proslavlja 96. rođendan, Vojvodina poražena ubijedljivo u Kragujevcu od Metalca. Jagodina nanijela  uzastopni poraz "romantičarima", sada je Spartak treći.

Iznenađenja u 17. kolu Jelen Superlige. Vojvodina i OFK Beograd pretrpilii su ubijedljive poraze, čačanski Borac zabilježio drugi neuspjeh (bez postignutog gola na dva meča)...Pobjedom nad Mladim radnikom 2:0, subotički Spartak izbio na treću poziciju na tabeli.

Vojvodina je otišla u Kragujevac na gostovanje Metalcu sa oreolom favorita, ali je ekipa iz Gornjeg Milanovca odigrala odlično i savsim zasluženo ostvarila drugi trijumf u nastavku sezone i "odlijepila" se iz opasne zone.

Metalac je poveo protiv Vojvodine u 17. minutu, strijelac je bio Perić, koji je lako savladao reprezentativca Željka Brkića. Dva minuta kasnije Novosađani su propustili veliku priliku za izjednačenje, ali je Živko Živković, čuvar mreže Metalca pokazao da je u odličnoj formi. Najprije je odbranio šut Slobodana Medojevića, lopta se odbila do Dragana Mrđe, ali je Živković ponovo bio na mjestu.

U 32. minutu Nemanja Bilbija je pokazao da je veliko pojačanje za tim Branka Babića. Na asistenciju Mrđe, Bilbija postiže gol za 1:1. Prvi gol mladog Banjalučanina u dresu Vojvodine u prvenstvenim mečevima.

U nastavku, Metalac je realizovao dvije prilike, a Vojvodina svoje šanse nije. Najprije je bivši igrač Zvezde Misdongard Betoligar doveo domaćina u novo vođstvo, da bi Marko Krasić lijepim golom u 76. minutu zapečatio sudbinu Novosađana.

OFK Beograd ne može da se prepozna na startu drugog dijela sezone. U Jagodini je pretrpio drugi poraz (prije nedelju dana na Karaburmi je izgubio od Spartaka).

Jagodina je povela protiv OFK Beograda u finišu prvog dijela igre, a prvijenac je postigao Perica Ognjenović. Do tog trenutka, "romantičari" su imali inicijativu i bili su češće pred golom domaćina. U drugom poluvremenu Jagodina je duplirala prednost golom Miloša Bojovića, a tračak nade za "romantičare" pojavio se u 67. minutu kada je Nemanja Milić smanjio. Ipak, sve dileme oko pobjednika razriješio je Bojan Živković desetak minuta prije kraja.

Meč u Kruševcu počeo je furiozno - čak tri gola u prvih desetak minuta. Napredak je poveo u trećem minutu preko Jaoa, samo dva minuta kasnije Dejan Živković se najbolje snašao pred golom Napretka, a u 7. minutu ponovo promjena u režiji napadača domaćih Vladana Binića.

U drugom dijelu Smederevo je uspelo da stigne do izjednačenja, a bod je donio Saša Ranković.

BSK je po teškom terenu na Karaburmi uspio da savlada čačanski Borac, i tako se izjednačio sa gostima po broju bodova. Ekipa iz Čačka upisala je dva ubijedljiva poraza na startu drugog dijla sezone - najprije od Partizana (0:3), a u subotu i od BSK-a (0:2).

REZULTATI 17. KOLA:

Metalac - Vojvodina 3:1 (1:1)
/Perić 17', Misdongard 58', Krasić 76' - Bilbija 32'/

Napredak - Smederevo 2:2 (2:1)
/Jao 3', Binić 7' - Živković 5', Ranković67'/

Jagodina - OFK Beograd 3:2 (1:0)
/Ognjenović 43' - Bojović 51', Živković 81' - Milić 67', Injac 90+2'/

Spartak - Mladi radnik 2:0 (1:0)
/Veselinov 8', Novković 90'/

BSK - Borac 2:0 (1:0)
/Knežević 20', Đukić 69'p/

nedelja:

Čukarički - Hajduk (14h)
Rad - Crvena zvezda (14h)
Partizan - Javor (15.30)

TABELA: Zvezda (-1) 43, Partizan (-1) 40, Spartak 29, Vojvodina 27, OFK Beograd 24, Jagodina 24, Smederevo 23, Metalac 21, Javor (-1) 20, Mladi radnik 19, Borac 19, BSK 19, Hajduk (-1) 17, Napredak 17, Rad (-1) 15, Čukarički (-1) 9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC