• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Skols za smJenu na vrhu

Fudbaleri Mančester junajteda kao gosti su savladali Vulverhempton Vondererse (1:0) i zauzeli prvu poziciju na tabeli Premijer lige.

 PREMIJER: Skols za smJenu na vrhu Izvor: MONDO

Crvenim đavolima" je za skok ispred Čelsija bio dovoljan i remi na stadionu Molino, ali su srećnim golom Pola Skolsa u 73. minutu uspjeli da osvoje cio plijen.

Nani je centrirao sa desne strane, Kristof Bera sa peterca traljavo odbio loptu na 12-13 metara, gdje ju je prihvatio riđokosi veteran i matirao Markusa Hanemana.

"Za pobjedu su neophodni golovi. Drago mi je što sam se danas ja našao u poziciji da budem strijelac. Bio je pravi čas da izbijemo na vrh tabele, a pobjede rezultatom 1:0 su baš ono što nam treba u ovakvim utakmicama", rekao je Skols.

Nemanja Vidić odigrao je svih 90 minuta (i dobio žuti karton), dok je Aleks Ferguson odlučio da ovom prilikom odmori prvog strijelca lige, Vejna Runija, za iskušenja koja slijede.

Ferguson možda nije bio svJestan da je njegov tim dobio prethodnih sedam utakmica u prvenstvu, na kojima Runi nije nastupio, ali zanimljiva i uspJešna tradicija svejedno je nastavljena.

Pored toga, Junajted je poslIJe poraza od Barnlija (1:0) i remija sa Birmingemom (1:1) iskoristio poslJednju priliku da trijumfuje na terenu neke od ekipa koje su prošle sezone izborile promociju iz Čempionšipa u Premijer ligu!

Menadžer "vukova" Mik Mekarti još jednom je ostavio na klupi reprezentativca Srbije Nenada Milijaša.

Vulverhempton se sa 24 boda nalazi odmah iznad zone ispadanja, u koju bi mogao da ga gurne Hal, pod uslovom da na gostovanju Evertonu u nedelju izbjegne poraz.




Priliku da na vrlo kratko vreme postane "broj jedan" u subotu popodne je propustio Arsenal.

Učenici Arsena Vengera u subotu su pobjedili Barnli (3:1) i izjednačili se sa Čelsijem po broju bodova, ali "plavci" imaju gol-razliku plus 39, a Arsenal plus 37 i utakmicu više.

Mančester junajted u večernjem terminu gostuje Vulvsima, a da bi izbio na prvo mjesto, dovoljno mu je da odigra neriješeno. Menadžer "crvenih đavola" Aleks Ferguson odlučio je da na ovom meču odmori prvog strijelca lige Vejna Runija, koji nije ni otputovao u Vulverhempton.

Arsenal je u mrežu Barnlija komotno mogao da smjesti dvocifren broj lopti.

Što nije bilo tako, "kriva" je povreda sjajnog plejmejkera Seska Fabregasa u finišu prvog poluvremena, ali i totalna indisponiranost Danca Niklasa Bentnera, koji je propustio nekoliko stoprocentnih šansi.

Fabregas je doveo "tobdžije" u vođstvo, a Barnli izjednačio preko Dejvida Nadženta u 50. minutu, kada niko na stadionu to nije očekivao. Ekipa koja je na 14 gostovanja ove sezone u Premijer ligi osvojila jedan jedini bod (početkom novembra protiv Mančester sitija - 3:3), tako je zaprijetila senzacijom...

Ali Arsenal je, ipak, mnogo kvalitetniji tim. Tio Volkot ubrzo je vratio prednost domaćinu, na pas Bentnera, dok je Andrej Aršavin u posljednjim trenucima postavio konačan rezultat.

Bolton je posljednjih 20 minuta odigrao sa čovjekom manje, zbog isključenja Izraelca Koena, ali su mu dva gola prednosti, stečena u uvodnoj fazi utakmice, bila dovoljna za vrlo važna tri boda.

REZULTATI:

Vulvs - Mančester junajted 0:1 (0:0)
/Skols 73/

Arsenal - Barnli 3:1 (1:0)
/Fabregas 34, Volkot 60, Aršavin 90 - Nadžent 50/

Vest Hem - Bolton 1:2 (0:2)
/Dijamanti 88 - Dejvis 10, Vilšajr 16/

Everton - Hal (nedelja, 17.00)

Vigan - Liverpul (ponedeljak, 21.00)

TABELA: Mančester j. 63 (29), Čelsi 61 (iz 28 mečeva), Arsenal 61 (29), Totenhem 49 (28), Mančester s. 49 (27), Liverpul 48 (28), Aston Vila 45 (26), Birmingem 40 (27) bodova...

(MONDO,

Vulvs - Mančester junajted (18.30)

Everton - Hal (nedjelja, 17.00)

Vigan - Liverpul (ponedjeljak, 21.00)

TABELA: Čelsi 61 (iz 28 mečeva), Arsenal 61 (29), Mančester j. 60 (28), Totenhem 49 (28), Mančester s. 49 (27), Liverpul 48 (28), Aston Vila 45 (26), Birmingem 40 (27) bodova...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC