• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Sada Real vodi!

Prvi put poslije 4. oktobra, Real se po broju bodova izjednačio sa Barselonom, a na osnovu bolje gol-razlike uspio i da je pretekne.

 PRIMERA: Sada Real vodi! Izvor: MONDO

Madriđani su na svom stadionu gubili od Sevilje sa 2:0, da bi golovima Kristijana Ronalda, Serhija Ramosa i Rafaela Van der Varta u 92. minutu stigli do preokreta i šeste pobjede zaredom u Primeri.

Važno je istaći da su tokom te serije na svakoj utakmici postigli bar tri pogotka.

"Podlogu" za smjenu na vrhu nekoliko sati ranije u subotu je napravila Almerija, odigravši kod kuće 2:2 sa Barselonom.

Sada ljuti rivali imaju po 62 boda, Realova gol-razlika iznosi plus 47, a Barsina plus 45. Ako budu izjednačeni i na kraju sezone, odlučivaće prvo bilans u međusobnim susretima. Katalonci su dobili prvi (1:0), drugi će 11. aprila biti odigran u Madridu...

Kada je Ćabi Alonso u desetom minutu skrenuo centaršut Dijega Kapela u sopstvenu mrežu, a Ivica Dragutinović u 52. na čudesan način povisio na 2:0, učinilo se da će to biti repriza šestog kola, kada je Sevilja pobijedila Real (2:1) i omogućila Barseloni da se izdvoji na čelu poslije maksimalnih učinaka dva tima u prvih pet ligaških rundi.

"Kraljevi" odavno nisu primili gol poput Dragutinovićevog. Srpski veteran izveo je slobodan udarac sa oko 35 metara po sredini terena - samo on zna da li je hteo da centrira ili šutira - lopta je visoko odskočila ispred peterca i pored zbunjenog Ikera Kasiljasa odsela u desnom uglu!

Ali Real je uvijek Real, pa zato nikoga nije iznenadilo što je samo 12 minuta kasnije na semaforu pisalo 2:2.

Sevilja je platila ceh "bunkeru" - Ronaldo je smanjio pošto je Marselova lopta zakačila gostujućeg igrača i neplanirano došla na nogu Portugalcu, a Ramos izjednačio glavom sa pet metara, poslije kornera kojem je prethodila prečka Gutija.

Nastavljena je ofanziva ka golu Andresa Palopa, Iguain i Ramos su zakasnili na centaršut Ronalda, a Iguain u razmaku od tri minuta pogodio stativu i prečku. Poslije toga su napadi Reala malo utihnuli, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena došlo do "krešenda".

Prvo su igrači u bijelim dresovima bezuspješno reklamirali igranje rukom u kaznenom prostoru, a već u sljedećem napadu je Iguain tukao glavom sa pet metara, Palop samo odbio loptu, a Van der Vart uklizao brže od Stankevičijusa... 3:2!

Real je sačuvao stoprocentan učinak na stadionu Santjago Bernabeu (13-0-0) i najavio "paklenu" posljednju trećinu sezone.


A Barselona? Ponovo neubjedljiva, za šta je ovog puta platila konkretan ceh.

Šampion Španije, Evrope i svijeta naišao je na rivala, koji nije poražen u devet uzastopnih utakmica. Almerija je odoljela i favorizovanoj Barsi i seriji bez poraza dodala desetu epizodu.

Domaćin je dva puta vodio, a oba puta je izjednačavao Lionel Mesi. Argentinac je to učinio drugi put kada je njegov tim igrao bez isključenog Zlatana Ibrahimovića.

Almerija je do prednosti stigla već u 12. minutu, preko Dominga Sisme, koji je dobro reagovao poslije kornera.

Mesi je elegantnim udarcem iz "slobodnjaka", preko "živog zida", izjednačio u 42. minutu.

Karlos Pujol je kriv što je Barsa od 57. minuta ponovo bila "u minusu". Uklizao je kod "prve stative" želeći da izbije loptu u korner, a umjesto toga, zatresao je svoju mrežu.

Pola sata prije kraja, Ibrahimović je dobio direktan crveni karton, jer je rukom po licu gurnuo Sesmu, koji je pao, pa je sudija Šveđaninu pokazao put u svlačionicu.

Međutim, Mesi je 19. pogotkom u Primeri obezbijedio bod katalonskoj ekipi. Loptu je u mrežu smjestio iz blizine, poslije odbitka.

Argentinac se sada osamio na čelu liste strijelaca, na kontu ima dva gola više od Davida Vilje.

REZULTATI I PAROVI 25. KOLA:

Deportivo - Tenerife 3:1 (1:1)
/Rodrigez 33, Guardado 55, Koloto 67 - Huanlu 17/

Almerija - Barselona 2:2 (1:1)
/Sisma 12, Pujol autogol 57 - Mesi 42, 66/

Real Madrid - Sevilja 3:2 (0:1)
/Ronaldo 60, Ramos 64, Van der Vart 90+2 - Alonso 10ag, Dragutinović 52)

U nedelju:

Espanjol - Viljareal
Malaga - Herez
Majorka - Sporting
Osasuna - Hetafe (17.00)
Atletik Bilbao - Valjadolid (19.00)
Saragosa - Atletiko Madrid (21.00)

TABELA: Real /+1/ 62, Barselona /+1/ 62, Valensija 46, Sevilja /+1/ 43, Deportivo /+1/ 41, Majorka 40, Atletik B. 37, Viljareal 32, Hetafe 32, Sporting 31, Atletiko M. 30, Osasuna 30, Almerija /+1/ 29, Malaga 27, Espanjol 27, Rasing 25, Saragosa 24, Valjadolid 20, Tenerife /+1/ 20, Herez 12 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC