• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Vojvodine: Poraz meni na dušu

Najneefikasniji tim Superlige do ovog kola, Metalac dao tri gola Vojvodini, a ove sezone samo je bečka Austrija više puta matirala odbranu "lala".

 Trener Vojvodine: Poraz meni na dušu Izvor: MONDO

Vojvodina je uoči sezone 2009/10. svrstavana u red najvećih favorita za osvajanje šampionske krune. Na polovini sezone bilo je jasno da nastariji srpski superligaš ne može da "primiriše" vodećem beogradskom tandemu, ali je ostala nada da bi mogla prvi put do trofeja u nacionalnom kupu.

U zimskoj pauzi dovedeno je nekoliko igrača sa ciljem da "promrdaju" ekipu. Ali, poslije srećne pobjede nad Hajdukom u prvom kolu proljećnog dijela sezone, uslijedilo je gostovanje Metalcu u Kragujevcu, gdje je do sada najneefikasnija ekipa šampionata (do 16. kola postigao samo devet golova) ubacila čak tri gola u mrežu Vojvodine!

(golove iz Kragujevca pogledajte na web sajtu www.mondo.rs)

Zanimljivo je da je Vojvodina ove sezone samo od jedne ekipe primila više od tri gola - od Austrije u Beču u kvalifikacija za Ligu Evrope (tada je bilo 4:2 za austrijsku ekipu). Od Partizana ili Crvene zvezde Vojvodina je primila samo po jedan gol, na primjer...

Da stvar bude gora po Vojvodinu ubijedljiv poraz od Metalca došao je na dan kada novosadska "Stara dama" proslavlja 96. rođendan.

Uoči nastavka sezone, trener Vojvodine Branko Sosa Babić najavljivao je ofanzivnu Vojvodinu, agresivnu, koja će uvijek igrati na gol više...

Poslije poraza od Metalca izrekao je samo jednu rečenicu: "Biću kratak: čestitam Metalcu, a poraz stavljam sebi na dušu".

Golman Željko Brkić, koji je prije nekoliko dana debitovao za nacionalnim tim u prijateljskom meču protiv Alžira, ne umije da objasni šta se dešava sa Vojvodinom.

"Dosta lako primamo golove i loše izgledamo na terenu u nekim situacijama. Ponavljaju nam se greške i protivnici nas lako matiraju. Poslije trećeg gola Metalca izgubili smo kompas...Idemo dalje, ne smijemo da klonemo duhom, moramo da ispravimo neke stvari", izjavio je Brkić.

Od 21. novembra, odnosno od 12. kola, kada je na "Karađorđu" deklasirala čačanski Borac (3:0), Vojvodina je zabilježila samo jednu pobjedu (i to u prošlom kolu protiv Hajduka) i tri poraza (13. kolo protiv Rada 0:1, od Javora na svom terenu u 14. kolu 0:1, i u Kruševcu u 15. kolu protiv Napretka 0:2).

Vojvodina je sada "pala" na četvrto mjesto na tabeli i moraće dobro da se potrudi kako bi obezbijedila poziciju koje vodi u kvalifikacije za evropsko takmičenje.

Srećna okolnost po Vojvodinu je što joj u narednom kolu u goste dolazi "fenjeraš" Čukarički.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC