• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA ne želi "Hawk-Eye", Italijani bijesni

FIFA odbacila ideju da se na golovima postavi tehnologija slična onoj u tenisu. Italijanski klubovi: Odluku "neshvatljiva i uznemiravajuća".

 FIFA ne želi "Hawk-Eye", Italijani bijesni Izvor: MONDO

Odluka Svjetske fudbalske federacije (FIFA) da odustane od eksperimentalnog pravila postavljanja kamera i senzora na gol-liniju, naišla je na oštru osudu italijanskih klubova, koji takav potez FIFA smatraju "neshvatljivim i uznemiravajućim".

Italijanski savez predložio je da se u fudbalu uvede pravilo koje je postalo vrlo popularno u tenisu, ali i mnogim drugim sportovima.

"Zaključili smo da nova, gol-linija tehnologija ne bi donijela napredak", stoji u saopštenju FIFA.

Internacionalni FA bord (IFAB) odbacio je ovu ideju nakon što je pogledao prezentaciju tehnologije, koja bi se primjenjivala na stadionima širom svijeta i koja bi sudijama pomogla prilikom spornih situacija u oba kaznena prostorta.

"To je neshvatljiva odluka", smatraju čelnici Udinezea.

Inače, na Friuliju se dugi niz godina eksperimentiše sa ovom tehnologijom.

"Mislim da je krajnje nekorektno to što su prvo dali zeleno svjetlo za eksperiment, a onda odbacili ideju, a da nisu ni pogledali kako funkcioniše na djelu", osudio je ponašanje fudbalskih moćnika Đanpaolo Poco.

"Razumijem da su se pojavile greške i problemi prilikom korišćenja ove tehnologije. Mogli su barem da je isprobaju na prijateljskim utakmicama. Sudija uvek ima posljednju riječ na utakmici i to bi bila samo pomoć za njega baš kao i volan za vozača u kolima", objasnili su na Friuliju.

Sličnog mišljenja je i predsjednik Palerma

"Sve dok fudbalom rukovode određeni ljudi neće biti mjesta za napredak i usavršavanje, a samim tim ni za ovakve tehnološke nepretke", nadovezao Mauricio Zamparini.

"Ovo je sramota za sport. Tehnologija bi znatno olakšala posao sudijama. Ali, istina je da neke institucije ne idu u korak s vremenom", zaključio je prvi čovjek Palerma.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC