• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda po planu, tri boda za Čuku

Zvezda pobijedila Rad na Banjici 2:1. Čukarički osvojio važna tri boda.

 JSL: Zvezda po planu, tri boda za Čuku Izvor: MONDO

Crvena zvezda je lagano prebrodila prvo gostovanje u proljećnom dijelu sezone. Na Banjici je pobijedila Rad 2:1 i nastavila je pohod na osvajanje trofeja poslije dve godine posta.

Golove za Zvezdu dali su Milan Vilotić (9. minut) i Nikola Ignjatijević (ili je bolje taj gol pripisati golmanu Rada, 21. minut), a za Rad je strijelac bio Radomir Koković iz penala u 90. minutu.

I Vilotiću i Ignjatijeviću je to drugi gol ove sezone, a ovaj drugi je bio strijelac i pobjedonosnog pogotka u prethodnom kolu protiv Spartaka (1:0).

Očekivao se mnogo tvrđi i neizvjesniji meč, ali je Zvezda brzim i šok-golovima uvela igru u mnogo mirniji tok. Prije godinu dana, crveno-bijeli su na Banjici igrali samo neriješeno 0:0...

Zvezda je odigrala veoma dobro, pogotovo poslije velikog vođstva. Gotovo da nije bilo slabog mjesta u timu Vladimira Petrovića-Pižona, a to se posebno može reći za vezni red Savija, Lazetića, Bogdanovića...Možda i najslabija tačka na ovom meču bio je reprezentativac Dejan Lekić, koji nikako da uđe u formu koju je imao jesenas.

Aleksandar Jevtić koji je igrao cijelo drugo poluvrijeme bio je veoma opasan po gol Rada i zaslužio je da se bar jednom upiše u strijelce.

Iz bukvalno prve prilike na utakmici Zvezda je povela. Vladimir Bogdanović je odlično centrirao u šesnaesterac domaćina, a štoper Zvezde Vilotić se našao na pravom mjestu i glavom je savladao Danilovića.

Rad je odmah uzvratio. Već u sljedećem napadu Andrija Kaluđerović je šutirao po zemlji, a golman Saša Stamenković je u stilu rukometnih golmana loptu odbio u korner. Iz kornera nova šansa. Milivojević je bio sam ispred gola i sa tri metra je uspio glavom da prebaci mrežu gola Zvezde!?

Potom se iz slobodnog udarca oprobao i kapiten Rada Radomir Koković, ali je pogodio stativu.

I potom u 21. minutu tragikomična situacija. Ignjatijević je centrirao, a Danilović je ocijenio da će lopta da ode u gol-aut. Kakva greška! Umjesto da je uhvati ili da je odbije u korner, na iznenađenje svih na stadionu, lopta je završila u golu. Danilović se uhvatio za glavu, ali bilo je kasno...

Zvezda je mogla da povede i 3:0 da se novajlija Miloš Trifunović nije spetljao u 27. minutu. Izbio je sam pred gol Rada, ali se sapleo, što o loptu, što o blato i Danilović je samo pokupio loptu.

U finišu prvog dijela nova šansa za Zvezdu, ali je Danilović ovog puta bio na visini zadatka. Slavko Perović je potpuno neometan sa pet, šest metara zahvatio volej, ali je golman Rada spasio mrežu.

Zvezda je i u drugom poluvremenu bila opasna. Prije svega zahvaljujući rezervisti Jevtiću, koji je na poluvremenu zamijenio Slavka Perovića.

Najlepšu akciju u drugom dijelu izveli su Jevtić, Lekić i Nikola Lazetić. U 51. minutu Jevtić se izborio za loptu u polju Rada, odigrao je dupli pas sa Lekićem, centrirao, a Lazetić odlično šutirao glavom, ali pravo u Danilovića.

Da je golgeter crveno-bijelih Dejan Lekić van forme vidjelo se u 63. minutu. Imao je dobru poziciju, ali je šutirao veoma traljavo, pa se lopta po blatnjavom terenu otkotrljala do Danilovića.

U 67. minutu Jevtić, očigledno željan igre, sam se izborio za dobru poziciju, ali je šutirao zamalo pored gola. Imao je ovaj napadač još jednu priliku nedugo zatim, ali opet neprecizno.

Treba istaći i da je Petrović na ovom meču dao šansu dvojici novajlija. Milošu Trifunoviću od 1. do 65. minuta, a posljednjih desetak minuta, umjesto Nikole Lazetića igrao je Nikola Mikić.

Poraz Rada ublažio je kapiten Koković u 90. minutu iz penala. Prethodno je Ignjatijević oborio Todorovskog u svom šesnaestercu, pa je sudija Života Vlajić pokazao na "bijelu tačku", odnosno na blatnjavu tačku...

Inače, utakmicu Rada i Zvezde posmatralo je i oko 1.000 ljudi na stadionu Crvene zvezde gdje je bio postavljen veliki video-bim.

RAD: Danilović, Todorovski, Koković, Delić (od 46. Jovančić), Kosorić, Pajović, Milivojević, Raspopović, Andrić, Pršo, Kaluđerović.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Vilotić, Đorđević, Ignjatijević, Bogdanović, Savio, Lazetić (od 80. Nikola Mikić), Perović (od 46. Jevtić), Trifunović (od 65. Isah), Lekić.

U drugom meču, u nedelju, Čukarički je pobijedio Hajduk 2:0, golovima Bojana Zavišića u 69. minutu i Miroslava Petronijevića u 90. minutu i poslije boda osvojenog u Ivanjici vratio se u borbu za opstanak.

Prije prvog gola Čukaričkog, Hajduk je imao kolosalnu šansu, ali je Rodoljub Marjanović pogodio prečku.

Čukarički je ostao na posljednjem mjestu, ali sada ima 12 bodova, tri manje od Rada i pet manje od Napretka i Hajduka.

REZULTATI 17. KOLA:

Rad - Zvezda 1:2 (0:2)
/Koković 90'p - Vilotić 9', Ignjatijević 21'/

Čukarički - Hajduk 2:0 (0:0)
/Zavišić 69', Petronijević 90'/

Izveštaj sa ostalih mečeva 17. kola, koji su odigrani u subotu pročitajte OVDJE

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC