• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Minut ćutanja - ne i za Saudijce! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Fudbaleri iz Saudijske Arabije odbili da minutom ćutanja odaju poštu žrtvama terorističkog napada u Londonu.


Šok u Adelaidu!

Navijači i reprezentativci Australije ostali su čudu zbog toga što se fudbaleri Saudijske Arabije nisu uobičajeno postrojili na centru igrališta i minutom ćutanja odali poštu žrtvama terorističkog napada prošle subote u Londonu, kada je ubijeno osam osoba.

Jedan broj reprezentativaca Saudijske Arabije je ostao miran, s rukama iz leđa, neki su se podbočili, a bilo je i onih koji su nastavili da šetaju po terenu ili vezuju kopačke. Izveštači iz Australije javili su da ni na klupi gostujućeg tima nije bilo mirno.

Pored zvižduka koji su dobili od pristunih navijača na stadionu u Adelaidu, ovaj incident izazvao je i veliku pažnju i na društvenim mrežama. Uglavnom su svi komentari osuđujući i negativni prema fudbalerima iz ove arapske države.

"Nadam se da če FIFA reagovati i upozoriti Saudijsku Arabiju jer je ovo veliko nepoštovanje. Odvratno", jedan je od komentara na Twitteru.

australija
Izvor: YouTube


Za ovakav postupak Saudijaca svakako ne postoji opravdanje, ali je i činjenica da sportske organizacije, posbno FIFA i UEFA, imaju dvostruke aršine i da se često pravi razlika među žrtvama terorizma. Kada se zločin dogodi u zemljama zapadnog sveta, žrtvama se po pravilu odaje pošta, dok ista pravila ne važe za druge države.

U julu prošle godine UEFA je saopštila da pre početka četvrtinala EURA između Portugala i Poljske neće biti minuta ćutanja posvećenog žrtvama terorističkog napada u Istanbulu, jer je, kako je navela, takav običaj samo kada su u pitanju događaji i osobe u vezi sa fudbalom, ekipama učesnicama ili domaćinom takmičenja.

Utakmica između Australije i Saudijske Arabije, koja je odigrana u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018, završena je rezultatom 3:2 za domaćina.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC