• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od tribina "Marakane" do mesta desnog beka

Autor mondo.rs

Crvena zvezda zvanično predstavila prvo pojačanje za sezonu 2017/18. "Inostrano tržište nam je manje interesantno pošto će od naredne sezone biti dozvoljena samo četiri stranca u timu", kazao je novi sportski direktor Mitar Mrkela.


Crvena zvezda je i zvanično predstavila prvo pojačanje za sezonu 2017/18.

To je Marko Gobeljić (25) koji dolazi iz kruševačkog Napretka i koji je projektovan za poziciju desnog beka, iako je "pod Bagdalom" nastupao na nešto ofanzivnijoj poziciji i zbog toga je stigao do pet golova u sezoni koja je iza nas.

"Može da igra na više pozicija, ali mi ga dovodimo prvenstveno zbog mesta desnog beka, pošto je Marku Petkoviću istekao ugovor", rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Gobeljić je potpisao trogodišnji ugovor i istakao je da je od "malih nogu" navijač Crvene zvezde, kao i da je mnogo puta bio na tribinama "Marakane", te da stoga nije ni proslavio pogodak koji je dao jesenas u dresu Kruševljana (2:2).

"
Prošle sezone sam igrao više kao drugi napadač, ali nije mi strana pozicija beka na kojoj sam ranije često igrao", pojasnio je novajlija u crveno-belom.

Veći deo konferencije ipak je pripao sportskom direktoru Mitru Mrkeli koji je odgovarao na pitanja novinara o potencijalnim pojačanjima, a posebno je apostrofirao da se "neće donositi ishitrene odluke".

Izvor: MN PRESS


"Pažljivo ćemo razmatrati svako pojačanje. Deficitarni smo na štoperu i desnom beku, a ono što je dostupno sada verovatno je lošije od onoga što će biti dostupno za mesec ili dva", poručio je Mrkela.

Ponovio je reči Zvezdana Terzića da sa svim iskusnijim igračima, osim Anđelkovića, neće biti produženi ugovori i pojasnio da su prioritet mlađi fudbaleri.

"Ići će se na to da se dovode mlađi igrači. Prioritet je da se dovedu slobodni igrači, ali ako bude neke baš dobre ponude - lično ću insistirati da se nađe novac za takvo pojačanje", kazao je Mrkela i objasnio zbog čega klub ne stavlja fokus na strance: "Inostrano tržište nam je trenutno manje interesantno, jer će od sledeće sezone biti dozvoljena samo četiri stranca u timu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC