• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moca Vukotić: I Liga Evrope bi bila uspeh

Autor mondo.rs

Legenda crno-belih smatra da će evropske kvalifikacije biti najveći izazov za novog trenera Miroslava Đukića.

 Momcilo-Moca-Vukotic-Plasman-Partizana-u-Ligu-Evrope-bio-bi-veliki-uspeh Izvor: MN PRESS

Momčilo Moca Vukotić, Partizanov rekorder po broju odigranih utakmica i datih golova, ovih dana prati Turnir prijateljstva u etno selu "Stanišići" kod Bijeljine.

Počasni predsednik omladinske škole crno-belih imao je samo reči hvale za ovaj projekat, koji zbližava mlade fudbalere iz ex-YU regiona i daje im šansu da se "izmere" u odnosu na vršnjake iz drugih država.

Ipak, tema broj jedan njegovog intervjua bio je Partizan, osvajač "duple krune" u srpskom fudbalu, koji u ponedeljak počinje pripreme za ono što ga očekuje mesec dana kasnije - start u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Do mesta u grupnoj fazi treba "preskočiti" tri prepreke, s tim da eliminacija dva protivnika već garantuje mesto u Ligi Evrope, dobru zaradu i šest jakih utakmica tokom jeseni.

"Rezultat će u velikoj meri zavisiti od žreba (zakazanog za 19. jun). Partizan je u grupi favorita i mislim da ima šanse da prođe prve prepreke. I eventualni plasman u grupnu fazu Lige Evrope bio bi velika stvar za klub i igrače. Očekujem da pokušaju da uđu bar u to takmičenje", rekao je Vukotić.

O TANDEMU "ĐU-LE"

Kao nekadašnji kreator igre, popularni Moca u šampionskom timu posebno ceni Brazilca Leonarda, ali i centarfora Uroša Đurđevića. "Imati prvog strelca lige je velika stvar, a imati prvu dvojicu - ogromna prednost".

Odlaskom Marka Nikolića, Partizan će donekle izgubiti kontinuitet posle furiozno odigranog prolećnog dela sezone. Ostaje da se vidi kako će ekipa prihvatiti zamisli Miroslava Đukića.

"Marko Nikolić je napravio dobru selekciju, ali sada je pitanje šta će se desiti tokom prelaznog roka. Đukić je već radio u Partizanu, ima iskustva, a čeka ga veliki izazov, pre svega kroz evropske kvalifikacije".

Partizan gotovo svake godine u ekipi ima po jednog ili više igrača iz sopstvenog pogona u SC "Teleoptik". Ovog leta je Nikola Milenković prešao u Fiorentinu za više od pet miliona evra, a videćemo ko će biti sledeći mladi fudbaler koji će se nametnuti u prvom timu.

"Osvojena 'dupla kruna' poslužiće i kao dodatni motiv za našu decu, da još kvalitetnije rade i očekuju šansu u prvom timu. To je veoma važno da bismo održali kontinuitet dobrih rezultata", kaže Vukotić.

U finalu Turnira prijateljstva u nedelju će se sastati Crvena zvezda i Osijek, dok Partizanovi klinci nisu uspeli da prođu grupu i plasiraju se u polufinale.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC