• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Arsenal bez Seska, Viola vjeruje

Arsenal i Fiorentina jure prednost protivnika za plasman u četvrtfinale. "Tobdžije" bez Fabregasa na Porto, Fiorentina hoće u istoriju.

 LŠ: Arsenal bez Seska, Viola vjeruje Izvor: MONDO

Prije dvije nedelje na semaforima stadiona u Portu i Minhenu bio je ispisan identičan rezultat prvih utakmica osmine finala Lige šampiona - 2:1.

Porto je dobio Arsenal, a Bajern Fiorentinu (uz obilatu pomoć sudije Toma Heninga Evreboa).

"Tobždijama" i Firentincima je potreban po gol da uđu među osam najboljih ekipa u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Ekipa Arsena Vengera će na svojim "Emiratima" biti lišena pomoći "mozga" tima Seska Fabregasa. Zbog povrede tetive, španski reprezentativac je propustio trening u ponedeljak, a koliko je on važan za Arsenal govori i podatak da je ove sezone postigao i namjestio više golova nego bilo koji drugi igrač londonskog tima.

"Ne smijem da se kockam sa njegovim zdravljem, zato neće igrati...I bez njega naš cilj je jasan - hoćemo u četvrtfinale. Imamo dovoljno dobrih igrača i odsustvo Fabregasa nije alibi", rekao je Venger.

Arsenal ove sezone ima perfektan skor na svom stadionu u Ligi šampiona i to je podatak koji bi trebalo da zabrine Portugalce.

Uz to, tradicija je apsolutno protiv Porta. Portugalski tim izgubio je svih šest posljednjih mečeva na engleskom tlu u Ligi šampiona, a najteži poraz pretrpjeli su upravo od Arsenala prošle sezone kada je bilo 4:0 za "tobždije".

Sa druge strane, trener Porta je odmarao ključne igrače ovog vikenda kako bi što spremniji dočekali duel na "Emiratima".

I drugi meč u utorak biće više nego zanimljiva. Fiorentina ima priliku da ispiše novu stranicu u svojoj istoriji i prvi put se plasira u četvrtfinale Lige šampiona. Motiv do neba.

"Ljubičasti" iz Firence ne mogu da se pohvale formom u posljednje vrijeme. Fiorentina je, naime, pobijedila samo jednom u posljednjih devet mečeva u prvenstvu Italije (posljednji poraz u nizu od Juventusa 1:2).

"Moramo da povratimo energiju što je prije moguće. Ovo je utakmica poslije koje možemo da uđemo u istoriju i moramo da damo sve što imamo za nju. Moramo da zaboravimo sve što se desilo do sada i koncentrišemo se na ovu utakmicu. Moramo da zaboravimo na poraz od Juventusa i koncentrišemo se isključivo na ovu utakmicu sa Bajernom. Oni imaju zaista dobar tim i neće nas potcijeniti", rekao je Montolivio.

Sa druge strane, Bajern dolazi na utakmicu poslije serije od 18 mečeva bez poraza. Ekipa je, međutim, u subotu odigrala 1:1 sa Kelnom u prvenstvu i to pošto je gubila.

"Bastijan je izvanredan igrač, jedan od najboljih u Njemačkoj. Zna da igra i to sada pokazuje. Trener ima igrače koji tačno znaju šta da rade na svojim pozicijama. Švajnštajger je imao velike koristi od toga", rekao je kapiten Bajerna Mark van Bomel.

Trener Bajerna Loj van Gal ima, međutim, problema u odbrani, pošto je povrijeđen štoper Martin Demikelis. Lijevi bek Dijego Kontento je protiv Kelna dobio posjekotinu na koljenu, koje je moralo da se zašiva.

Dobre vijesti za Van Gala su što su startna krila dovoljno spremna da mogu da počnu utakmicu. Arjen Roben nije igrao u Kelnu zbog prehlade, a Frank Riberi će vjerovatno početi meč, pošto je u subotu igrao posljednjih 30 minuta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC