• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raul za petama Di Stefanu

Raul Gonzales Blanko sve je bliže obaranju golgeterskog rekorda Real Madrida.

 Raul za petama Di Stefanu Izvor: MONDO

Kapiten Madridjana protiv Sevilje (3:1) u nedelju uveče postigao je 290. gol za Real izjednačivši se sa Karlosom Alonsom Gonzalesom - Santiljanom na drugom mestu večne liste najboljih strelaca "kraljevskog kluba".

"Top golgeteru" Lige šampiona sada nedostaje još samo 17 golova da sustigne i legendarnog Argentinca Alfreda di Stefana, koji je još od pedesetih i šezdesetih godina XX vijeka najbolji strelac kluba sa "Santijago Bernabea".

Di Stefano u očima svetskih fudbalskih stručnjaka ravnopravno stoji "rame uz rame" sa Dijegom Maradonom i Peleom što samo doprinosi fantastičnom učinku koji je u karijeri zabeležio Raul.

On je već preskočio ostale legende Madrida - Ferenca Puškaša, Uga Sančeza, Henta i Emilija Butragenja, koji je svoj debi zabeležio sa 17 godina i punih 14 sezona nastupao za "bele".

"Španski princ", kako su mediji krstili Raula, postigao je 203 gola u Primeri, 61 u Ligi šampiona, 15 u Kupu kralja, sedam u španskom Super kupu, i 11 u ostalim takmičenjima poput svetskog klupskog šampionata, evropskog Super kupa, i Interkontinentalnog kupa.

Raul je takodje, drugoplasirani igrač po broju odigranih utakmica u Realu. U nedelju uveče po 648. put je istrčao u dresu "kraljeva", a više od njega ima samo Manolo Sančis, koji je upisao 712 nastupa. Iako se čini nedostižnim, ako Raula posluži zdravlje, za tri-četiri sezone mogao bi da sruši i ovaj rekord.

Vlasnik je rekorda svih UEFA takmičenja sa 63 gola i ubedljivo najbolji strelac od aktivnih fudbalera u španskom prvenstvu.

Predsednik Reala Ramon Kalderon je posle utakmice sa Andalužanima odao počast kapitenu rekavši da je Raul postao mnogo više od običnog igrača.

"Ono što me posebno oduševljava kod Raula je njegova posvećenost i stav. On je više od fudbalera, on je simbol kluba i čovek koji je oborio gotovo sve rekorde. Sada preživljava drugu mladost i ostalima je postao uzor", izjavio je prvi čovek Real Madrida.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC