• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Sosa Babić ostaje. Za sada

U novosadskom klubu u ponedjeljak su vođene "žive diplomatske aktivnosti", ali ostaje status quo.

 VOJVODINA: Sosa Babić ostaje. Za sada Izvor: MONDO

Vojvodina bar za sada neće tražiti novog, trećeg trenera u ovoj sezoni.

Poslije ubedljivog i neočekivanog poraza od Metalca (1:3) u 17. kolu Superlige Srbije, u Vojvodini su se smrkla lica rukovodilaca, a operativci, prije svih trener Branko Sosa Babić i sportski direktor Miodrag Pantelić morali su da podnesu izvještaj o tome šta se dešava sa ekipom koja je uoči starta sezone 2009/10. bila čak svrstana u red najvećih favorita za osvajanje šampionske titule.

Babić je došao u Vojvodinu u oktobru, desetak dana posle odlaska Dragoslava Stepanovića sa mjesta trenera, sa zadatkom da promrda ekipu koja je već bila u "debelom" zaostatku za vodećim tandemom iz Beograda.

Očekivanja uprave kluba nisu ispunjena. Štaviše, Vojvodina je vezala nekoliko poraza koje sebi "nije smjela da dozvoli", a sada zaostaje za vodećom Crvenom zvezdom čak 19 bodova!

Ipak, ništa se spektakularno nije dogodilo u ponedjeljak u Sportskom centru "Vujadin Boškov" u Veterniku.

Babić, Pantelić i generalni sekretar Vojvodine Radisav Rabrenović su najpre u šest očiju i ušiju analizirali uzroke poraza u Kragujevcu, a potom ih je na razgovor pozvao i predsjednik kluba Ratko Butorović, koji je poslije neuspjeha protiv Metalca rekao da mu nije jasno šta još treba da uradi jer je samo u zimskom prelaznom roku potrošeno milion evra na pojačanja (+100.000 evra za pripreme).

"Svi smo svjesni da sezona nije startovala prema našim očekivanjima, ali i da smo neočekivano ušli u problem sa igračkim kadrom. Nikakvih kadrovskih promjena neće biti. Što se tiče Branka Babića tu je, čini se, sve jasno. Spreman je da i dalje vodi tim, da radi i ubuduće najbolje što umije ali i da ne odstupi od koncepcije koju je zacrtao. Za to ima podršku, koja će, izvjesno je, zavisiti i od budućih rezultata", rekao je Pantelić, prenosi novosadski "Dnevnik".

Nije isključeno da će se u slučaju Džozefa Kizita dogoditi obrt. Fudbaler iz Ugande bio je "na ledu" zbog nekih oštrih izjava na račun rukovodećih ljudi uoči nastavka sezone, ali je on ipak licenciran za takmičenje.

"Ponudili smo mu dobre uslove da produži ugovor. Vjerujem da bi za sve bilo najbolje da prihvati te uslove i igra do kraja sezone", rekao je Pantelić.

Na potezu je sada Kizito, koji kaže da voli Vojvodinu i da želi da igra, ali da sve zavisi od njegovog menadžera i da čeka rasplet razgovora sa klubom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC