• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRUKA FSBIH: Na spisku 25, na meču 16 igrača!

Autor mondo.ba

Selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović za meč sa Švajcarskom pozvao je 25 igrača, ali ih je samo 16 bilo u protokolu.

Selekcija BiH do 21 godine izgubila je od Švajcarsek 1:0 u drugom kolu kvalifikacija za EP, ali mnogo poraznije od rezultata je činjenica da je zbog propusta ljudi iz FSBIH umjesto 18 u protokolu utakmice bilo samo 16 igrača. 

Mlada reprezentacija BiH bila je hendikepirana u odnosu na domaći tim, a propust koliko ide na dušu administraciji Saveza, toliko i selektoru Vinku Marinoviću, koji je za ovaj meč pozvao čak 25 fudbalera, da bi na kraju samo njih 16 bilo u protokolu, piše "Sportski Žurnal".

Zvanično objašnjenje FSBIH, objavljeno na njihovom sajtu glasi:

"Na kvalifikacionoj utakmici U-21 reprezentacija Švajcarska-BiH nisu mogli nastupiti Ermedin Demirović i  Besim Šerbečić.

Oni su u skladu sa propisima UEFA, zajedno za  ostalim reprezentativcima, juče prijavljeni za ovaj meč, ali posebni elektronski sistem FAME nije 'prihvatio'  njihovu registraciju. Danas, kada je evidentiran  problem, bila je potrebna saglasnost predstavnika reprezentacije Švajcarske za naknadnu prijavu imenovanih igrača. S obzirom da je takva saglasnost izostala, Demirović i Šerbečić su morali propustiti ovu utakmicu.

Nakon izvještaja koordinatorke Ivane Vlaić, koja je bila zadužena za prijavu igrača, slijedi postupak  utvrđivanja razloga koji su doveli do problema sa registracijom  pomenutih reprezentativaca, a shodno tome i  procedura utvrđivanja  odgovornosti”.

Za Eldara Čivića i Adina Kadušića poznato je da su povrijeđeni, međutim nije poznato šta je sa preostalih pet igrača; Azirom Muminovićem, Kemalom Osmankovićem, Ajdinom Hrustićem, Nikolom Dujakovićem i Adnanom Osmanovićem?

Ovo nije prvi put da se desi propust, pošto je u prošlom ciklusu kvalifikacija administracija FSBIH obavijestila tadašnjeg selektora mlade reprezentacije Darka Nestorovića da Kerim Memija i Eldar Hadžiahmetović nemaju pravo nastupa na meču protiv Norveške iako su oni mogli da igraju, podsjeća “Sportski Žurnal”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC