• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov "univerzalac": Cela godina kao maj!

Autor mondo.rs

Milan Radin za MONDO otkriva na šta ga asocira maj mesec. Očekuje da ga povrede ovaj put zaobiđu i da se izbori za mesto u timu.

 Milan Radin FK Partizan Izvor: MN PRESS

/od reportera Monda sa Zlatibora/

Na poslednjim zimskim pripremama Partizana Milan Radin oduševio je bivšeg trenera crno-belih Marka Nikolića.

Partizanov univerzalac skrenuo je pažnju stručnog štaba radom, kvalitetom i disciplinom, ali ga je iz uže konkurencije za mesto u timu eliminisala povreda.

Pred nastavak sezone 26-godišnji Novosađanin obnovio je rupturu mišića zadnje lože i definitivno je bio izgubljen za prvi deo prolećnog dela sezone Superlige.

"Mučile su me povrede. Dobro je počelo na Kipru, ali se onda dogodio maler i morao sam da propustim jedan deo priprema. Od prevelike želje da se vratim na teren obnovio sam povredu kada je počela sezone i nisam bio u konkurenciji pet-šest kola", priseća se teškog perioda Radin.

Nije klonuo duhom. Oporavio se, a kao nagrada usledili su minuti na terenu. Ne mnogo, ali ih je, ipak, bilo i na važnim utakmicama.

"Nisam mnogo igrao, međutim dobijao sam šansu i to na nekim bitnim utakmicama. Igrao sam na više mesta, na desnom beku, zadnjem veznom, pa čak i na levom beku", kaže fudbaler "parnog valjka" i otkriva koja pozicija mu najviše odgovara:

"To je moje prirodno mesto - zadnji vezni."


Maj 2017?

"Taj mesec me asocira na pobede, slavlja i trofeje, ali i na teške utakmice koje smo imali i iz kojih smo trijumfalno izlazili. Kada se podvuče crta - sezona nije mogla bolje da se završi", ocenio je Radin.

Milan Radin dosta vremena provodi sa Bojanom Ostojićem. U slobodno vreme zabava je na prvom mestu. Iskusniji i stariji štoper često ume da pecne saigrača, ali ni Radin ne ostaje dužan.

"Nije baš tako, prozivam i ja njega. Ne može lako da se izvuče. To je normalno i tako ide... Sada nismo pravili kviz kao na Kipru, nemamo ni mnogo vremena, ali biće priliza i za to."

Partizan je sezonu završio nizom od 37 utakmica bez poraza. Do neverovatne brojke, koja je na početku prošle sezone, posle rane eliminacije iz Evrope i minusa od devet bodova u odnosu na Crvenu zvezdu, delovala nemoguće, "parni valjak" je stigao velikom verom u uspeh i mukotrpnim radom.

"Da nismo verovali da možemo do uspeha, siguran sam da ne bismo osvojili trofeje, ne bismo se tako borili u svakom meču i imali neverovatan niz bez poraza", ubeđen je fudbaler srpskog šampiona.

Kako je sezona odmicala energija kod igrača Partizana postajala je sve pozitivnija. Radin veruje da ona može da se sačuva i prenese za nove izazove koji "parni valjak" očekuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Ekipa je cela ista, osim Blekija Milenkovića niko nije otišao. Igrači veruju jedan u drugog i kada se malo uigramo mislim da ćemo opet biti odlični."

Promenio se trener. Marka Nikolića zamenio je Miroslav Đukić.

"Dosta radimo na taktici ovih dana. Đukić pokušava da nam usadi stil igre koji želi da krasi Partizan kada počnu takmičarske utakmice. Svaki trening radim najbolje što mogu. Želim svakog dana da napredujem, da se dokazujem. Vreme će pokazati da li radim dobar posao i, naravno, kako trener odluči", podvukao je Milan Radin.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC