• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sosa: Otišao sam u interesu Vojvodine

Branko Babić poručuje da je prvi put otišao iz nekog kluba a da nije ostvario zacrtane ciljeve. Nedostajali mu štoper i lijevi bek.

 Sosa: Otišao sam u interesu Vojvodine Izvor: MONDO

Branko Babić odradio je trening sa igračima Vojvodine u utorak uveče i podnio ostavku na mjesto trenera iako je dan ranije poslije razgovora sa klupskim čelnicima odlučeno da ostane.

Poraz u Kragujevcu od Metalca (1:3) bila je kap koja je prelila čašu punu žuči. Njegovo mjesto zauzeo je Milan Đuričić.

"Kad sam dolazio postavili smo ciljeve da Vojvodina smanji razliku za 'vječitima', da pokuša da uđe u finale Kupa i da igra napadački fudbal. Za moju viziju igre nedostajali su nam lijevi bek i lijevi štoper. Ustanovili smo to u novembru, ali je taj problem ostao i tokom priprema i u prva dva kola nastavka, jer smo sve golove primili upravo sa te strane", izjavio je Babić za "Novosti".

"Nije da klub nije pokušao da riješi problem, ali Mojsov nije bio strpljiv pa se vratio u Makedoniju, a Kizito nije želio da produži ugovor. Igrači koji su došli ili silom prilika igrali na pomenutim mjestima u ovom času ne zadovoljavaju kriterijume, ali ne kažem da ih jednog dana neće ispuniti", dodao je Sosa Babić.

Jasno je da "lale" imaju problem u defnzivi, ali Babić nije želio da menja ofanzivni stil.

"Neću da odstupim od principa, jer bih time uticao i na svoj autoritet. Kako da igračima sad tražim drugačiju igru od one za koju sam se čak i javno deklarisao? To nisam ja i zato sam uvjeren da je bolje da taj problem rješava neki drugi trener. To je jedini razlog mog odlaska".

Babić tvrdi da njegova ostavka ne znači bježanje od odgovornosti.

"Naprotiv, otišao sam u interesu Vojvodine, jer ovaj klub ne smije da bude treći u zemlji. Po potencijalu, uslovima i predanosti predsjednika Butorovića, Voša zaslužuje da ima najbolji tim i da igra najbolji fudbal. Meni jedino imponuju aplauzi sa zapada i tvrdnje navijača da Vojvodina odavno nije igrala bolje"...

Iskusnom treneru nije prvi put da "naprasno" odlazi. Tako je napustio i Čukarički, iako ga je prethodno uveo u elitu, zatim OFK Beograd, sa kojim je bio prvi na tabeli, kao i podgoričku Budućnost (osvojio duplu krunu).

"Nemam prava da razmišljam o sebi kad su klupski interesi u pitanju. Vojvodina je prvi klub iz kog sam otišao a da nisam osvojio trofej ili ostvario zacrtane ciljeve, ali sam odlaskom štitio njen interes. Samo klub je važan, mi ostali smo promjenljiva kategorija", zaključio je Branko Babić.

(MONDO, foto fcvojvodina.co.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC