• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Galaktička bruka!

Najskuplji tim svih vremena, u čiju je doradu ljetos uloženo 340 miliona evra, neće igrati u četvrtfinalu Lige šampiona zbog Miralema Pjanića.

 LŠ: Galaktička bruka! Izvor: MONDO

I ne samo to.

Real Madrid neće igrati četvtfinale Lige šampiona šestu godinu zaredom!

Do 75. minuta, najuspješniji tim XX vijeka imao je rezultat koji ga je vodio u prodžetak revanša osmine finala, ali je onda reprezenativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić upisao svoj Lion na listu timova koji su u nizu blamirali Real u osmini finala Lige šampiona.

Poslije Juventusa, Arsenala, Bajerna, Rome, Liveprula i francuski tim je lupio reckicu:

Real Madrid - Lion 1:1, prvi meč 0:1.

Pa, Real nije prošao osminu finala još od vremena Zinedina Zidana, Ronalda, Figa i Bekama... Jeziv podatak kada se zovete Florentino Perez i kada ste se zadužili kod svih živih banaka u Španiji da sagradite "Galaktikose 2".

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU

Malo je klubova na planeti (ne može šire), koji Real Madrid nikada nije pobijedio.

U srijedu u 20.45 to je bio Lion. Dva puta u takmičenju po grupama u Ligi šampiona, sastajali su se Lion i Real, u oba navrata Francuzi bi slavili na Žerlanu (3:0, 2:0), u oba navrata bilo bi neriješeno u Madridu (1:1, 2:2).

Prvi put dva tima igrala su u nokaut fazi i Madriđani su znali da moraju da prekinu tradiciju da bi konačno prošli zlokoban nivo takmičenja. Po navici, "pukli" su na Žerlanu (1:0), tako da se moralo činiti što se nikad nije - pobijediti.

Počelo je idealno...



U 6. minutu, najskuplji "Galaktiko" svih vremena, Kristijano Ronaldo bio je brži na pas u prostor od čuvara Krisa i lijevom nogom je savladao Uga Lorisa za - 1:0. S obzirom na to da je Real Manuela Pelegrinija ove sezone dobio 16 od 17 mečeva na stadionu Santijago Bernabeu, djelovalo je kao da će tradicija konačno biti srušena i da će "kraljevići" pobijediti Lion.

Iguain je malo kasnije pogodio stativu, iako je prethodno izbacio Lorisa i imao "prazan gol", a šanse su se ređale i poslije toga. Kaka je vukao, Ronaldo asistirao, a Iguain i Granero promašivali.

Kako je vrijeme odmicalo, tako se nervoza podizala u prestonici Španije, a sve je postalo još gore kada je Klod Puel očitao lekciju svojim igračima na poluvremenu i od bezopasnog, stvorio konkretan Lion u drugih 45 minuta. Zaista, na travnjak se vratio drugi rival, koji je tražio gol, a ne branio svoj i takav pristup isplatio se.

Bilo je pitanje vremena kada će pući Realova tanka odbrana, a pukla je u 75. minutu, poslije akcije "na prvu": Kalstrom-Delgado-Lisandro-Pjanić, gol - 1:1. Često je u prošlosti Real sebe dovodio pred nemoguće misije i činio ih mogućim, samo prošlog vikenda bilo je 0:2 na meču sa Seviljom do 60. minuta, pa 3:2 na kraju, ali...

Ovog puta kreirajući čudo, "Galaktikosi" su stigli samo do šesnaesterca protivničkog tima, ne i do gola. Štaviše, Lisandro Lopez izbačen je potpuno sam pred Kasiljasa u nadoknadi vremena, ali se obrukao iz situacije iz koje je igrač tih kvaliteta morao da pogodi za 1:2.

Trebalo bi očekivati saopštenje u stilu "uslijediće sveobuhvatna analiza", nekoliko dana tišine i vjerovatno otkaz Manuelu Pelegriniju...

Leonardo, idi uči...



A, osminu finala kao od šale iz sezone u sezonu prolazi Mančester junajted. Poslije 3:2 u Milanu i prve pobjede protiv rosonera u tom gradu, "crveni đavoli" su se poigrali renomeom svog protivnika u revanšu na Old Trafordu.

Nije greška - 4:0.

Prvi put, poslije četiri neuspješna nokaut dvomeča sa Italijanima u Kupu i Ligi šampiona, tim Ser Aleksa Fergusona izbacio je trofejnijeg rivala.

Zbirno, Mančester junajted - Sedmostruki šampion Evrope 7:2!

Smiješno je izgledao perspektivni trener Milana, Leonardo, u revanšu na Old Trafordu. Na klupi je ostavio trojicu igrača sa kojima na terenu možda ne bi eliminisao Junajted, ali bi svakako Milan izgledao ozbiljnije. Klarens Sedorf, Filipo Inzagi i Dejvid Bekam, svaki ponaosob, imaju značajnije karijere od Leonardove, ali je Brazilac zamislio taktiku u kojoj za njih nije bilo mjesta.

Vjerovatno se već čitajući protokol prije početka meča smješkao Ser Aleks Ferguson, koji je imao pet godina menadžerske karijere kada je Leonardo rođen.

Kada je na poluvremenu bilo 1:0, tačnije 4:2, Leonardo je ubacio Sedorfa i prekomandovao svoje igrače u 3-4-3, pa mu je Runi za 30 sekundi "zakucao" drugi gol na meču za 2:0, a četvrti računajući i meč na San Siru.

Tu je bilo samo pitanje sa koliko komada će Milanisti biti vraćeni u prestonicu mode.

Ponijeli su bruku, svi osim Bekama koji je dobio ovacije navijača Mančester junajteda na zagrijavanju, kada je ušao u igru u 64. minutu, kada je uhvatio volej u 75. i kada je napuštao stadion na kojem je kao tinejdžer debitovao 1992. godine i sa velikim uspjehom igrao do 2003.

Dvije šanse, od kojih je ona Ronaldinjova u 8. minutu bila veoma izgledna, imao je Milan do za njih baksuznog 13. minuta meča. Toliko je i trajala egal igra na "Teatru snova", a kada je Ronijev udarac glavom sa desetak metara prošao kraj stative, Runijev udarac glavom završio je u mreži - 1:0.


Runi izvini, Depor je bio prvi

I dva gola na San Siru, Runi je postigao glavom za 3:2, a kada je to učinio treći put, dvomeč je praktično bio riješen.

Iako je Milan imao 77 minuta da postigne tri gola, Runijev pogodak do te mjere urušio je i igru i samopouzdanje i najvažnije vjeru gostujućeg tima.

Ko se tada uključio u prenos ili ušao na tribine, mogao je glatko da bude prevaren onim što je vidio i da misli kako Junajted juri rezultat. Englezi su potpuno pretrčali rivala, srednji red Junajteda na 1:0 kidisao je na zadnju liniju protivnika i prenos lopte u svoje polje učinio mučno teškim, a šanse su se ređale pred Abijatijem, ne pred Van Der Sarom.

Preživio je Milan do 45. minuta sa golom zaostatka i tada je Leonardo odlučio da je vrijeme da se stvari iz korijena mijenjaju, a suština Sedorfovog prekasnog ulaska u igru bila je ta da je ime Milana ostavljeno na ostrvskoj vjetrometini. Bonera na klupu, trojica defanzivaca u liniji i Runi u gol šansi na pas Nanija već u prvoj akciji od kretanja sa centra - 2:0.

Tri - nula bilo je 59. minutu, kada je sijevnula kontra, koju je iskosa realizovao Dži-Sun Park, a mučnih 4:0, postavio je u 87. minutu Daren Flečer.

Na taj način Junajted je konačno izbacio Milan i izjednačio crni rekord u istoriji italijanskog kluba. Samo jednom prije 10. marta 2010. godine, Milanisti su izgubili sa 4:0 u evro-kupovima. Bilo je to 2004. godine, kada ih je u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, na "Riazoru", demolirao Deportivo iz La Korunje.

Na taj meč, Milan je otputovao sa pobjedom od 4:1 iz prvog duela.

Svih 90 minuta i to odlično, za Junajted je odigrao Nemanja Vidić, kojem je u 34. minutu Matje Flamini umalo polomio nos. Bez namjere, Francuz je u vazdušnom duelu tjemenom udario srpskog reprezentativca po licu, tako da je par minuta trebalo Vidiću da se "opasulji"...

REZULTATI I PAROVI OSMINE FINALA:



Utorak, 9. mart:

Arsenal - Porto 5:0 (2:0), prvi meč 1:2
/Bendtner 10, 25, pen 90+1 Nasri 63, Ebue 66/

Fiorentina - Bajern Minhen 3:2 (1:0), prvi meč 1:2
/Vargas 28, Jovetić 54, 64 - Van Bomel 60, Roben 65/

Srijeda, 10. mart:

Real Madrid - Lion 1:1 (1:0), prvi meč 0:1
/Ronaldo 6 - Pjanić 75/

Mančester junajted - Milan 4:0 (1:0), prvi meč 3:2
/Runi 13, 46, Park 59, Flečer 87/

Utorak, 16. mart (20.45)

Sevilja - CSKA Moskva, prvi meč 1:1
Čelsi - Inter, prvi meč 1:2

Srijeda, 17. mart (20.45)

Barselona - Štutgart, prvi 1:1
Bordo - Olimpijakos, prvi meč 1:0

Prvi mečevi četvrtfinala igraju se 30. i 31. marta, a revanši su 6. i 7. aprila. Polufinala zakazana su za 20. i 21. april, odnosno 27. i 28. april, dok će finale biti odigrano na stadionu Santijago Bernabeu u Madridu, 22. maja.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC