• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Ne vrijedi, Liverpul gubi i u Ligi Evrope...

Poslije Lige šampiona, Premijer lige, FA kupa i Liga kupa, slavni Liverpul je u četvrtak uveče poražen i u petom takmičenju u kojem učestvuje.

 LE: Ne vrijedi, Liverpul gubi i u Ligi Evrope... Izvor: MONDO

U osam utakmica Lige Evrope odigranih u četvrtak uveče, snage su odmeravali timovi koji zajedno imaju 11 titula prvaka Evrope, odnosno 27 finala Kupa, tj. Lige šampiona!

Takođe, 16 preostalih učesnika u drugom po kvalitetu takmičenju pod okriljem UEFA, zbirno u vitrinama ima - 26 pehara iz evro-kupova, odnosno Kupa i Lige šampiona, Kupa UEFA, Kupa pobjednika Kupova...

Petostruki prvak Evrope Liverpul izgubio je sa 1:0 u meču sa jednim od dva tima koji su u osminu finala LE ušli bez ijednog trofeja u svojoj istoriji, Lila.

Benfika sa dva naslova prvaka Evrope i pet poraza u finalima KEŠ, vodila je do 90. minuta u duelu sa šampionom kontinenta iz 1993. godine i poraženim finalistom KEŠ iz 1991. godine, Olimpikom iz Marseja, ali je Hatem Ben-Afra u 90. minutu postavio konačnih 1:1, pred revanš na Velodromu.

Dvostruki šampion Evrope Juventus, koji takođe ima pet poraza u finalima, sa 3:1 je pobijedio drugi tim u osmini finala koji nema trofej u istoriji, Fulam. Englezi su minut poslije gola za 2:1 na Olimpiku u Torinu, imali sjajnu šansu za 2:2, a kada je nisu iskoristili stigla ih je kazna.

Šampion Evrope iz 1983. godine i poraženi finalista tri sezone prije toga, Hamburg, takođe je sa 3:1 pobijedio dvostrukog pobjednika KPK (1976, 78) i osvajača Kupa UEFA iz 1983. godine, Anderleht.

Milan Lane Jovanović postigao je drugi od tri gola za Standard, koji ima "samo" finale KPK iz 1982. godine. Belgijski tim slavio je u vrućoj Atini, protiv finaliste Kupa šampiona iz 1971, Panatinaikosa - 1:3. PAO je u šesnaestini finala izbacio Romu, ali je već u narednoj rundi doživio fijasko na svom stadionu.

Na Visente Kalderonu u Madridu sreli su se osvajači KPK, Atletiko Madrid i Sporting iz Lisabona, a Madriđanima nije pomoglo ni to što su gosti od 31. minuta igrali sa igračem, a od 89. minuta sa dva igrača manje - 0:0.



U prvom meču osmine finala Ligu Evrope, takmičenja u koje je Liverpul preusmjeren kao trećeplasirani tim prve faze Lige šampiona, francuski Lil je kao domaćin nanio 15. poraz timu Rafaela Beniteza ove sezone.

Golom tinejdžera Edena Hazarda u 84. minutu, Lil - Liverpul 1:0.

U sezoni 2009/10, Liverpul je devet puta izgubio u Premijer ligi, jednom u FA i Liga kupu (jer više od toga nije potrebno da bi se ispalo), tri puta u Ligi šampiona i evo sada prvi put i u Ligi Evrope...

Revanši su 18. marta i tada će Liverpulu na Enfildu biti potrebna pobjeda sa dva gola razlike, ako je bilo kome u tom klubu stalo da se 12. maja u Hamburgu osvoji četvrti pehar u Kupu UEFA, čiji je Liga Evrope nasljednik. Pobjednik finala u HSH Nordbank Areni na sjeveru Njemačke prvi pobjednik Lige Evrope, poslije 38 sezona Kupa UEFA.

Liverpul je to takmičenje osvajao 1973, 1976. i 2001. godine. Te, 2001. strijelac Eden Hazard imao je deset godina...

Fudbaleri Reala iz Madrida sanjali su finale Lige šampiona na svom stadionu, Santijago Bernabeu, ali su doživjeli surovo buđenje baš na tom objektu u revanšu osmine finala, protiv Liona.

Fudbaleri Hamburger Šport Ferajna i dalje imaju pravo da sanjaju finale Lige Evrope na svom stadionu. Oni su u prvom meču osmine finala sa 3:1 pobijedili belgijski Anderleht i sada je potrebno da ne izgube sa 2:0 ili više od toga u revanšu.

Holanđani Loris Matijsen i Rud Van Nistelroj načeli su Belgijance do 40. minuta, ali je u posljednjem minutu prvog poluvremena Jonatan Leže postigao šesti gol za Anderleht u Ligi Evrope ove sezone i smanjio na 2:1.

Ipak, veteran David Jarolim postigao je gol u 76. minutu i znatno olakšao posao svom timu u revanšu.

Daleko na Istoku, u Kazanju, ruski šampion Rubin poveo je "na vrijeme" preko Noboe (29. minut), ali je do kraja gol postigao samo njemački šampion Volfsburg, preko Zvjezdana Misimovića u 67. minutu za 1:1.

Logično, u revanšu prednost će imati "vukovi", ali bi svako opuštenje moglo skupo da ih košta. Rubin i Volfsbrug u svojim vitrinama imaju samo titule prvaka države, Rusi dvije, Nijemci jednu.

Nikola Žigić nije igrao u remiju Valensije sa Verderom - 1:1. Ever Banega isključen je u 55. minutu i to je bio šesti crveni karton za fudbalere Valensije u šest mečeva LE. Ipak, samo dva minuta kasnije, Huan Mata postigao je gol za 1:1 na asistenciju Davida Silve.

REZULTATI PRVIH MEČEVA OSMINE FINALA:

Atletiko Madrid - Sporting Lisabon 0:0

Hamburger SV - Anderleht 3:1 (2:1)
/Matijsen 23, Van Nistelroj 40, Jarolim 76 - Leže 45/

Lil - Liverpul 1:0 (0:0)
/Hazard 84/

Rubin Kazanj - Volfsburg 1:1 (1:0)
/Noboa 29 - Misimović 67/

Od 21.05:

Benfika Lisabon - Olimpik Marsej 1:1 (0:0)
/Pereira 76 - Ben Arfa 90/

Juventus - Fulam 3:1 (3:1)
/Legrotalje 9, Zebina 25, Trezege 45 - Etuhu 36/

Panatinaikos - Standard Lijež 1:3 (0:2)
/Vintra 48 - Vitsel 8, Jovanović 16, De Kamagro 74/

Valensija - Verder Bremen 1:1 (0:1)
/Mata 57 - Frings pen 24/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC