• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Revanš za "reflektore", snijeg veje

U Srbiji snijeg i dalje pada, fudbalski tereni nisu zeleni, već bijeli, ali "bubamara" se i ranije kotrljala u tim uslovima. Derbi na Karaburmi, Zvezda čeka Napredak.

 JSL: Revanš za "reflektore", snijeg veje Izvor: MONDO

Snijeg je već odložio jednu utakmicu 18. kola Jelen Superlige Srbije (i cijelo prvo kolo nastavka sezone u Prvoj ligi Srbije), a s obzirom na to kako pada moguće je da će još neki mečevi biti pomjereni.

Za sada nema vijesti o novim odlaganjima, mada se u mnogim gradovima-domaćinima hvataju za glavu, ali i za lopate. Da li će uspjeti da očiste snijeg sa terena veliko je pitanje, mada se ranije fudbal igrao i u ovakvim uslovima, sa narandžastom "bubamarom", po kojim hulahopkama na nogama, rukavicama...

Kritično je na gotovo svim stadionima, pogotovo u Požarevcu i u Smederevu, ali moraju da rade lopate, nema druge...Uostalom, svaki klub ima i podmlatke, pa će to da im bude i dobar trening.

Nije baš najjasnija odluka takmičarskih organa Fudbalskog saveza Srbije da se odloži utakmica Borac - Spartak u Čačku, a ne i ostali mečevi, jer snijeg pada u cijeloj zemlji, pa kako jednima, tako i drugima...

Što se tiče fudbalskih stvari, veoma zanimljivo biće na Karaburmi gdje će biti odigran mali gradski derbi između OFK Beograda i Rada, dvije ekipe koje su na startu "proljećnog" dijela šampionata zabilježile dva poraza.

OFK Beograd ima četiri uzastopna neuspjeha i eventualni poraz od Rada morao bi da upali crvenu lampicu na stadionu kod Bogoslovije. Biće to i sudar vjenčanih kumova - na golu OFK-e je Bojan Šaranov, a napad Rada predvodi bivši "romantičar" Andrija Kaluđerović, koji se nedavno oženio voditeljkom na TV Avala Milicom.

Šaranov je kumu poručio da može da mu da gol - iz penala u 90. minutu, kad OFK već bude vodio 3:0! On je uvjeren da od utakmice sa Radom kreću bolji dani za OFK Beograd. "Porazi se dešavaju i Milanu i Realu, ali odlika velikih ekipa je da se što prije izdignu. Treba nam samo jedan dobar rezultat", kaže "jedinica" OFK-e.

Kaluđerović takođe ima poruku za kuma. "Ako ga prevarim, biće dobro. Najvažnije je da Radu krene i da se pomjerimo sa pretposljednjeg mjesta".

Zvezda dočekuje kruševački Napredak sa dva motiva - da nastavi pohod ka tituli, ali i da se revanšira Kruševljanima za onaj čuveni remi 1:1 koji je odigran na stadionu pod Bagdalom sa nekim čudnim svjetlom, odnosno pod mobilnim reflektorima koje više nismo vidjeli ni na jednom stadionu.

Zvezdaši su se tada žalili na slabo osvjetljenje, mada su realno pružili očajnu igru.

Napredak i Zvezda su toliko isprepletani da je to pomalo i za Riplija. Na čelu Napretka je Dragiša Binić član one zlatne generacije iz 1991. godine, prošle sezone na pozajmici u Kruševcu igrao je sadašnji napadač crveno-bijelih Slavko Perović, na golu Zvezde je bivši čuvar mreže Napretka Saša Stamenković, a Nikola Mikić je ove zime kupio kartu Kruševac - Beograd.

Smederevo dočekuje Metalac koji je perfektno ušao u nastavak sezone, sa dvije pobjede od čega je druga za respekt - 3:1 nad Vojvodinom. I Smederevo je ostvarila dobar skor - pobjeda i remi za mirniji nastavak takmičenja. Motiv više za fudbalere je to što će igrati pred kamerama.

Milan Đuričić-Đumi se vratio u svoju Vojvodinu. On je treći trener "lala" ove sezone, a na promociji u Veterniku poručio je da će raditi na timskom duhu i vraćanju samopouzdanja igrača.

"Vojvodina ima kvalitetne igrače, ali nema timski duh. Hoću da se pojedinac podredi interesima kolektivima, a zauzvrat, kolektiv je dužan da omogući svakome da se na terenu ispolji kao pojedinac", rekao je Đuričić, koji će po drugi put u karijeri sjediti na klupi Vojvodine.

Vojvodini u goste dolazi "fenjeraš" Čukarički koji je u prva dva kola nastavka sezone odigrao odlično i da je tako igrao jesenas ne bi bio u ovakvoj situaciji. Čukaričani su uzeli bod u Ivanjici, a onda i sva tri protiv Čačana. Možda bi i mogli da iskoriste trenutnu formu Vojvodine...

PAROVI 18. KOLA:

Smederevo - Metalac (12.30 časova, TV prenos Arenasport)
Vojvodina - Čukarički (14h)
Javor - BSK (14h)
Mladi radnik - Jagodina (14h)
OFK Beograd - Rad (14h)
Crvena zvezda - Napredak (16.30)

nedelja:

Hajduk - Partizan (14h, TV prenos)

***utakmica Borac - Spartak je odložena za 17. mart.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC