• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda mirna ide na Maltu - 3:0!

Autor mondo.rs

Golovima dvostrukog strelca Ričmonda Boaćija i Slavoljuba Srnića, crveno-beli uspešno "otvorili" sezonu 2017/18, pred 19.823 gledalaca.

 Liga Evrope: Zvezda - Florijana 3:0 Izvor: MN PRESS

Vladan Milojević moći će bez pritiska da nastavi pripremu ekipe za sezonu 2017/18.

Nakon instant priprema na Zlatiboru, na najranijoj evropskoj premijeri u istoriji kluba, crveno-beli su praktično već u Beogradu obezbedili plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Na junskom otvaranju takmičarske 2017/18, CRVENA ZVEZDA - FLORIJANA 3:0 (1:0)

Dvostruki strelac Ričmond Boaći počeo je i završio priču o golovima Milojevićevog tima na premijeri. Prvi, važniji, postigao je u poslednjem minutu prvog dela, iz penala koji je iznudio Nemanja Milić.

Finski sudija Matijas Gestranijus kaznio je defanzivca Florijane Ruiza i crvenim kartonom, što je u nastavku učinilo goste još odlučnijim da se isključivo brane. To su, izuzev atraktivnog šuta u devetom minutu i pogođene stative, i činili od početka do kraja.

Crveno-beli su dugo "otključavali" odbranu ostrvljana centaršutevima ili individualnim pokušajima aplauzima nagrađenog Rikardinja, ali su se potpuno razmahali u poslednjih 15 minuta, kada je na terenu bio Nenad Milijaš.

"Desetka" Zvezde direktno je, iz kornera, bio posredni asistent i veoma raspoloženom Slavoljubu Srniću za 2:0, a potom i Boaćiju za konačnih 3:0. Neposredniji "asistent" bio je golman Maltežana Haber, koji je kiksnuo u oba slučaja. Domaćin je te greške kaznio i "kupio" sebi dve nedelje bez tenzije uoči izvesnog plasmana u dvomeč protiv pobednika duela Irtiš (Kazahstan) - Dunav Ruse (Bugarska).

ZVEZDA: Manojlović - Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković - Donald, Le Talek - Srnić, Rikardinjo (od 81' Adžić), Milić (od 68' Milijaš) - Boaći (od 91' Pavkov)

FLORIJANA: Haber - Baldakino, Pepe, Ruiz, Pisani, Varela, Najar, Velja, Enrike, Kjeza, Fontanela.

Iz minuta u minut:

KRAJ UTAKMICE, POBEDA ZVEZDE 3:0


91' Milojević izvodi Boaćija, uz aplauze svih tribina. Na teren će Milan Pavkov.

89' 3:0! OPET BOAĆI!

Još jedna loša reakcija golmana gostiju, koji je promašio loptu na centaršut Milijaša, a Boaći je pritrčao i samo poslao loptu u mrežu.

88' Još jedan dobar potez Srnića - dribling kroz noge, pa šut. Još jedan korner.

84' STATIVA! Umalo 3:0, mada umalo i još jedan penal!

Nenad Milijaš šutirao je na centaršut Boaćija, a defanzivac Florijane je rukom zaustavio loptu u petercu. Sudija je pustio da se igra nastavi, a Srnić je potom pritrčao, šutirao i pogodio okvir.

81' Druga izmena u Zvezdi. Na terenu je Luka Adžić, a na klupu ide Rikardinjo, uz aplauze.

78' 2:0 ZA ZVEZDU, SLAVOLJUB SRNIĆ!

Ofanzivac crveno-belih kaznio je lošu intervenciju golmana gostiju, koji je "izboksovao" loptu posle kornera pravo na Srnićevu glavu. Trzaj i 2:0 za domaćina.




76' Stojković ponovo pokušava da oštro centrira, ali golman Florijane, Haber, opet istčrava ispred napadača Zvezde,

- Sudija pravi novu pauzu za osvežavanje fudbalera. Obe ekipe su ponovo kod klupa.

 72' Rikardinjo ne uspeva da lepo primi loptu u kaznenom prostoru, golman Maltežana istrčava i hvata je bez većih problema.

70' Dva minuta posle ulaska u igru, Milijaš pokušava iz "slobodnjaka", ali golman hvata tu loptu.

68' Posle prekida i polu-prilike gostiju (udarac glavom), Vladan Milojević pravi prvu izmenu. Nenad Milijaš izlazi na teren, umesto Nemanje Milića.

66' Prva promena u Florijani. Kabral ulazi umesto Varele. U međuvremenu, crveno-beli i dalje baziraju napade na bokovima, ali ne uspevaju da probiju "blok" gostiju.

- Na stadionu je zvanično 19.823 gledalaca.

51' Odličan šut Stojkovića, ali lopta odlazi pored gola. Rikardinjo je "povukao" napad, Srnićev šut izblokiran je rukom, a lopta je potom došla do desnog beka, koji sa ivice kaznenog prostora zamalo promašuje.

48' I na startu drugog dela - preti Boaći. Centarfor iz Gane "izvukao" je golmana sa crte, pa šutirao iz "mrtvog" ugla, ali neprecizno.

- POLUVREME

45' 1:0 ZA ZVEZDU! BOAĆI!

Napadač crveno-beli mirno je izveo kazneni udarac i poslao loptu u gornji desni ugao.

...
Izvor: YouTube



43' Penal za Zvezdu i crveni karton Ruiza, štopera Florijane!

Nemanja Milić utrčao je u kazneni prostor, defanzivac gostiju ga je držao nekoliko metara, pa povukao u šesnaestercu. Finski sudija pokazao je na belu tačku i isključio defanzivca Maltežana.



39' Ponovo Anđelković za Boaćija, ali ponovo Zvezdin "špic" ne udara loptu kako je planirao. Ovog puta - pokušao je glavom.

33' Boaći ostaje sam na 18 metara od gola, pokušava "iz mesta", ali lopta ponovo odlazi daleko od stative.

- Glavi arbitar Gestranijus zbog ogromne vrućine dozvoljava igračima oba tima kratko osveženje, pa su svi fudbaleri sada kraj klupa.

26' Sada i Zvezda pogađa stativu. Doduše, sa spoljne strane, posle centaršuta Srnića. Arbitar je potom dosudio korner za Zvezdu, a Donald je posle prekida prebacio prečku.

26' Najbolja šansa za Zvezdu! Anđelković je ponovo "probio" po levoj strani, pronašao Milića, koji je u šesnaestercu ostao sam, ali i veoma neprecizan. Krilni napadač Zvezde probao je glavom, ali je prebacio gol.

22' Anđelković za Boaćija - previsoko. Da je kapiten Zvezde poslao malo "nižu" loptu, pisali bismo o velikoj prilici crveno-belih.

14' Čekajući pravu šansu, vredan pomena je i pokušaj Donalda sa oko 25 metara. Iako je promašio gol.

- Stadion se puni dok odmiče meč, pa je sada na tribinama oko 12.000 gledalaca.

9' Maltežani pogađaju stativu! Frimpong je pogrešio na sredini terena, Varela je "opalio" sa više od 30 metara i pogodio okvir gola!

6' Dobra zamisao crveno-belih, ali Savić šutira pored gola. Rikardinjo je centrirao iz kornera, a štoper Zvezde pokušao u padu i promašio.

2' Prva konkretnija akcija Zvezde. Stojković i Boaći su kombinovali na desnoj strani, lopta je došla do Rikardinja, koji je pao tražeći penal zbog navodnog igranja rukom gostiju, ali je sudija iz Finske dao znak da se igra nastavi.

Sastavi:

ZVEZDA: Manojlović - Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković - Donald, Le Talek - Srnić, Rikardinjo (od 81' Adžić), Milić (od 68' Milijaš) - Boaći (od 91' Pavkov)

FLORIJANA: Haber - Baldakino, Pepe, Ruiz, Pisani, Varela, Najar, Velja, Enrike, Kjeza, Fontanela.

Utakmicu sudi Matijas Gestranijus iz Finske.

Na klupi Zvezde sede Kahriman, Račić, Pavkov, Milijaš, Adžić, Gobeljić i Vučičević.

MEČ JE POČEO!

NAJAVA:

Vreme je za nove izazove. Nikad kraći odmor za fudbalere Crvene zvezde, a zatim i pripreme, već su prošlost. Pred crveno-belima je prva takmičarska utakmica u sezoni 2017/18.

Rival u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope je Florijana. Prvi duel igra se na stadionu Rajko Mitić od 20.30, a revanš je 6. jula na Malti.

Iako novi trener Dejan Milojević nije imao mnogo vremena da se upozna sa ekipom (pripreme su trajale 20 dana), vicešampion Srbije je apsolutni favorit u ovom dvomeču. Florijana je prošlu sezonu završila tek na petom mestu prvenstva Malte, a do međunarodne scene stigla je osvojivši Kup.

U najavi utakmice, Milojević je upozorio da se rival ne sme potceniti, ali sve osim ubedljive pobede Crvene zvezde moglo bi se smatrati neuspehom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC