• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda mora brže i na terenu i van njega

Autor mondo.rs

Odjeci ovosezonske premijere crveno-belih...

 Analiza Fk Crvena zvezda - Florijana Izvor: MN PRESS
Ubedljivih 3:0 protiv Florijane donose Crvenoj zvezdi miran put na revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali ne može i ne bi smeo da sakrije probleme u igri crveno-belih.

Malteški rival nije se u Beogradu predstavio kao ozbiljan takmac, željan nadigravanja, ali i pored očigledne prednosti u kvalitetu, Zvezdinim igračima trebalo je punih 45 minuta da stvore prvu konkretnu šansu iz dobro odrađene akcije. Kao posledicu, ona je imala penal nad Milićem, a i druga dva gola postignuti su uz veliku pomoć protivnika. Oba puta posle očajnih intervencija gostujućeg golmana na centaršuteve Milijaša iz kornera.

Iako su imali malo vremena za odmor od prošle sezone, iako su imali svega 20 dana za uigravanje, crveno-beli su bili borbeni i ne može im se zameriti da nisu pokazali veliku želju za pobedom, ali ono što im je nedostajalo u igri jesu brzina i ideja.

Napadi su tekli suviše sporo, a koliko kog nekome zvučalo čudno, iako uz Dušana Anđelkovića najstariji u timu, tek ulaskom Nenada Milijaša ekipa je dobila na konkretnosti. Jer, njegove lopte za Donaldove i Le Talekove deluju kao teledirigovane.

Svežinu je uneo i Luka Adžić, čiji je ulazak u igru možda trebalo da se dogodi i mnogo pre 80. minuta, kad ga već nije bilo u startnoj postavi.


Na suprotnoj strani sarađivali su Slavoljub Srnić i Filip Stojković, ali je jasno da će im biti potrebno još neko vreme da se ponovo naviknu jedan na drugoga i zaigraju na nivou na kojem su igrali u Čukaričkom, takođe pod komandom Vladana Milojevića. Videlo se da umeju da "čitaju" poteze jedan drugog, ali videlo se i da Stojković odavno nije igrao takmičarsku utakmicu (još od marta, za reprezentaciju Crne Gore protiv Poljske).

Mnogo više problema od bočnih pozicija, bilo je u centrali Zvezdinog tima. Po ko zna koji put videlo se da tandem iz ruske Mordovije, Donald - Le Talek, nije sposoban da kreira napade. I jedan i drugi mnogo su korisniji po ekipu kada uz sebe imaju nekog tehnički obučenijeg saigrača, kao što je to svojevremeno bio Marko Grujić koji je razigravao napadače, dok je Donald "krpio" u odbrani. Ni Holanđanin, ni Francuz nemaju dovoljno kvaliteta za ofanzivne zadatke i brzine da odigraju na prvu i da, poput Milijaša ili Kange, proture napadačima loptu kroz protivničku odbranu.

Čini se da bi to mogao ubuduće da radi Rikardinjo, ali je Brazilac u odsustvu drugog klasičnog centarfora imao ulogu "lažne devetke". Pokazao je da ume sa loptom, ali i da će mu biti potrebno još neko vreme da se ugira sa novim saigračima i dostigne visok nivo fizičke spreme.

Da rezimiramo, Zvezda je delovala solidno, ali moraće dosta bolje ukoliko želi dalje od drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Ubedljivom pobedom nad Maltežanima kupljeno je dodatno vreme za uigravanje, pa je na Milojeviću i njegovom stručnom štabu da to maksimalno iskoriste. Naravno, i na klupskom rukovodstvu da što pre angažuje dodatna pojačanja sa kojima su pregovori već u odmakloj fazi, kako bi njihovi dolasci koristili i za utakmice na međunarodnoj sceni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC