• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

E to se zove ljubav!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Kapiten Parme Alesandro Lukareli ostao je uz svoj klub kada je bilo najteže. Bankrot 2015. i izbacivanje u Seriju D samo su pojačali njegovu ljubav prema klubu sa "Enio Tardinija". Sada će imati priliku za novo slavlje...

Mjesec dana uoči 40. rođendana, kapiten Parme Alesandro Lukareli dobio je poklon od svog kluba - novi, jednogodišnji ugovor, koji bi mogao da znači ostvarenje snova iskusnog defanzivca - ponovni nastup s nekadašnjim "mljekadžijama" u Seriji A.

Fudbaler koji je za Parmu odigrao više od 300 mečeva, nije napustio ekipu kada je bilo najteže.

Vjerovatno 2008. godine, kada je na "Enio Tardini" stigao iz Đenove, nije ni sanjao da će izrasti u legendu kluba, ali fudbal ponekad ispiše najljepše stranice u životu pojedinca, pa je takav slučaj bio sa Lukarelijem.

Početkom jula te godine Alesandro je odlučio da dođe u Parmu i pridruži se svom starijem i mnogo poznatijem bratu Kristijanu, iako je klub tada bio u Seriji B.

Pomogao je Lukareli svom klubu godinu dana kasnije da se vrati u elitni rang, ali je Parma krajem 2014. godine doživjela potpuni krah. Klub je bankrotirao, nakon čega je umjesto u Seriju B, s obzirom da je sezonu u eliti okončao na posljednjem mjestu, prebačen u Seriju D.



Ipak, Alesandro je ostao jedini igrač koji nije napustio brod koji je potonuo na dno. Uprkos brojnim ponudama iz Serije A, ostao je vjeran klubu koji mu je ušao u krv, a na istom mjestu je i danas, kada je Parma za dvije sezone preskočila dva ranga takmičenja.

Posebno je emotivno bilo u ovogodišnjem baražu, kroz koji se Parma plasirala u Seriju B.

Uoči finala plej-ofa i duela sa Alesandriom, mlađi Lukareli je ušao u svlačionicu i klupskim kolegama jasno poručio:

"Ne znam da li mogu ponoviti sve ovo, tako da vas molim za uslugu. Morate me odvesti u Seriju B", poručio je Alesandro tada, nakon čega je ova slika obišla cijeli svijet.

Saigrači su mu ispunili želju, savladali rivala 2:0 i pružili šansu svom kapitenu da ipak ponovo sve ono što je mislio da ne može - da izbori još jednu promociju, ovaj put u Seriju A.

...
Izvor: YouTube

Alesandro Lukareli u srcima navijača Parme već sada je besmrtan.

Ipak, ako bi uspio da sa jednim klubom pređe put od četvrte do najjače lige sa tri uzastopne promocije u viši rang, učinio bi ono što nikome do sada nije pošlo za rukom na "Čizmi"…

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC