• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Real bi uvijek nešto drugo

Selektor Srbije smatra da će Manuel Pelegrini "preživjeti" krizu prouzrokovanu krahom u Ligi šampiona. Arsen Venger na Santjago Bernabeu? Teško.

 Antić: Real bi uvijek nešto drugo Izvor: MONDO

Kao jedini čovjek koji je trenirao Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid, Radomir Antić je u Španiji jedan od najtraženijih sagovornika na lokalne fudbalske teme.

Srpski selektor tako je zamoljen da prokomentariše Realov aktuelni trenutak, poslije ispadanja u osmini finala Lige šampiona šestu godinu zaredom.

Tema dana u Madridu od tada je pozicija trenera Manuela Pelegrinija - hoće li ostati na klupi "kraljeva", dokle, ko će ga zamijeniti...

Antić se odmah sjetio januara 1992. godine, kada mu je Real uručio otkaz i angažovao Lea Benhakera, iako je ekipa vodila na tabeli Primere, sa sedam bodova više od Barselone. Holandski stručnjak kasnije je prokockao tu prednost, a Barsa postala šampion.

Politika je tada očigledno odnijela prevagu nad sportom, nesumnjivo na štetu kluba.

"To je Real Madrid. Oni uvijek traže nešto drugo, nešto što trenutno nemaju. Mišljenje pojedinih ljudi je važnije od terena i rezultata ekipe", rekao je Antić.

Da li bi Pelegrinija mogao da naslijedi Arsen Venger?

"On je trener koji posljednjih 20 godina pokušava da unaprijedi svoj tim kroz razvoj mladih fudbalera. Real ne funkcioniše tako, oni izađu na tržište i pokupuju najveće zvijezde. Neko bi tu morao da se promijeni, a sumnjam da bi Venger pristao na to. Real nikada ne bi prodao svoje najzvučnije ime i okrenuo se radu sa mladima".

Sportski direktor Reala Horhe Valdano ponudio je novinarima opkladu, da će Pelegrini i na kraju sezone biti šef struke.

"U ovakvoj situaciji mediji uvijek proture da je kandidat za novog trenera Venger, Benitez ili neko treći. Nisam baš siguran da je sada zaista tako. Pelegrini ima još jednu godinu ugovora i ja prognoziram da će se stvari uskoro slegnuti", istakao je Radomir Antić.

Strateg "orlova" osvrnuo se na riječi Gutija, koji je poslije remija sa Lionom u srijedu kritikovao saigrače, rekavši da su igrali za sebe, a ne za tim.

"Mislim da Guti nije pravi čovjek za takve izjave. Ove sezone je započeo šest utakmica, još toliko puta je ulazio kao rezerva. Nije igrač na kojeg bih mogao da se oslonim iz utakmice u utakmicu".

Pelegrini će možda "preživjeti" ovu krizu, ali ga na kraju sezone možda neće spasiti ni titula, kao što prije tri godine nije spasila Fabija Kapela.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC