• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapelo pred sudom: Nisam se bavio transferima igrača

Fabio Kapelo nije se bavio transferima fudbalera i kaže da nije čuo da je na igrače vršen protisak da potpišu oredjene ugovore

 Kapelo pred sudom: Nisam se bavio transferima igrača Izvor: MONDO

Selektor Engleske se pred sudom pojavio kao svedok u postupku protiv šestorice ljudi optuženih da su pretnjama podsticali nelojalnu konkurenciju.

Optuženi su dovedeni u vezu sa menadžerskom kompanijom "Gea Vorld", koja je upravljala karijerama nekoliko italijanskih fudbalera i trenera.

Medju optuženima su i nekadašnji generalni direktor Juventusa Lučano Modji, koji je 2006. godine bio i u središtu skandala sa lažiranjem utakmica u Seriji A, kao i Davide Lipi, sin nekadašnjeg selektora Italije Marčela.

Kapelo je od 2004. do 2006. godine radio u Juventusu, kojim je tada upravljao Modji. Sud je, medjutim, zanimao Kapelov rad od 1999. do 2004. godine, kada je selektor Engleske trenirao Romu.

"Nikada nisam čuo da su igrači bili pod pritiskom zbog ugovora. U Romi, a kasnije i u Juventusu, bavio sam se samo trenerskim odlukama", rekao je Kapelo na svedočenju.

Odgovarajući na pitanje o intervjuu koji je dao dnevniku "Korijere delo Sport", a u kome je pominjao i monopol agencije "Gea" nad igračima, Kapelo je rekao:

"Dao sam taj intervjuu zato što sam mislio da je to dobro za Romu. Znao sam za Geu. Znao sam da mnogi igrači gravitiraju kao toj kompaniji".

Ranije je svedočio i nekadašnji sportski direktor Rome, a sadašnji Kapelov pomoćnik u engleskoj reprezentaciji Franko Baldini.

Sudija je morao i da upozori Modjija, koji nije mirno propratio svedočenje Baldinija.

Marčelo Lipi, koji je 2006. godine sa Italijom osvojio titulu prvaka sveta, sutra bi trebalo da se kao svedok pojavi pred sudom.

Napadač Juventusa David Trezege prošlog meseca je svedočio pred sudom.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC