• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svedočila Modrićeva tašta, Mamić izleteo iz suda

Autor mondo.rs

Braneći nekadašnju saradnicu u Dinamu, koja je promenila iskaz, Zdravko Mamić ponovo napravio "šou" na suđenju.

Skandal, već po navici, i ove nedelje prati suđenje Zdravku Mamiću, prvom čoveku zagrebačkog Dinama, optuženog da je sa saradnicima navodno oštetio klub za 116 miliona kuna (15,6 miliona evra), a državnu 'kasu' za 12,2 miliona kuna (1,6 miliona evra).

U ponedeljak ujutro, na Županijskom sudu u Osijeku svedočila je Vesna Juraić, tašta Luke Modrića, koja je radila u računovodstvu Dinama u periodu za koji se Mamiću stavlja na teret da je nezakonito prisvajao novac od transfera.

Između ostalih, pod posebnom lupom je i Modrićev transfer, o čemu je igrač Reala takođe svedočio i potom takođe postao predmet istrage zbog optužbe da je dao lažni iskaz.

Tašta najboljeg hrvatskog fudbalera rekla je na sudu, prema pisanju portala index.hr, da je bila računotovkinja Dinama od 1996. do 2009, da je u pretposlednjoj godini rada povremeno napuštala posao, kao i da je kratko vreme vodila i knjigovodstvo agenciji 'Mamić Sport Agency'.

"Nisam znala da oni (u toj agenciji) sklapaju ugovore sa igračima. Bavila sam se knjiženjem virmana, putnih troškova, plata, faktura telefonskih računa...", rekla je ona i dodala da nije videla da je agencija plaćala naknade fudbalerima, ni da im je kupovala automobile.

Juraić je priznala da je radila i za Luku Modrića, a na pitanje šta zna o njegovom spornom transferu u Totenhem temperatura u sudnici je porasla.

"Sekretarica Dinama mi je u aprilu 2008. godine donela dva ugovora, jedan o transferu Luke Modrića, zaključen između Dinama i Totenhema, i drugi aneks ugovora, koji reguliše podelu transfera između Luke Modrića i Dinama. Istovremeno sam ih knjižila na jednom nalogu".

Na konstataciju predstavnika USKOK-a, da je 2015. godine dala drugačiji iskaz i da je tada rekla da je aneks videla u drugom periodu (između jula 2008. i jula 2009), Juraić je objasnila:

"Prvi put sam videla aneks kada sam ga knjižila. Koleginica je radila završni račun za 2008. godinu, negde u februaru 2009. godine zamolila me da joj pomognem u izradi računa. To je bilo pitanje kada sam opet videla aneks..."

Pre nego što je završila, Zdravko Mamić je ustao i povikao:

"Pa, ovo je nečuveno! Ja želim čistu situaciju, a vi ovako pritiskate svedokinju!"

Na dodatna pitanja Modrićevoj tašti o promenjenom iskazu, Mamić se ponovo umešao i počeo da tumači njene reči.

"Izleteo je iz sudnice pre nego što ga je sudija Krušlin uspeo udaljiti zbog nepoštovanja suda", javlja index.hr.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC