• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanovi Crnogorci: Naši smo!

Autor mondo.rs

Crnogorski tandem iz veznog reda Partizana, Marko Janković i Nebojša Kosović, zadovoljan žrebom za Ligu šampiona. Očekuju spektakl u Podgorici i prolaz crno-belih. Razgovarali smo o kvalitetima Podgoričana.

 Crnogorci iz FK Partizan u Ligi šampiona Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

 /Od Izveštača MONDA iz Slovenije/


Kada je Partizan dobio Budućnost za rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, komentari su bili različiti, ali su svi bili složni u oceni da put za Podgoricu neće biti naporan i da će informacije o protivniku biti lako dostupne.

Crnogorski reprezentativci Marko Janković i Nebojša Kosović odmah su se stavili na raspolaganje stručnom štabu Partizana, kako bi pomogli oko detalja vezanih za šampiona Crne Gore.

Prvi deo priprema na Zlatiboru, baš u vreme žreba, propustili su zbog obaveza prema reprezentaciji. Priključili su se u Sloveniji.

Tandem iz veznog reda crno-belih zajedno nam je pričao o prvom rivalu u kvalifikacijama i šta sve Beograđani mogu da očekuju 11. i 18. jula.

"Blizu je Podgorica i 'naši smo' - zadovoljan sam žrebom", počeo je Janković.

"Jedno je sigurno, neće nam biti lako, moramo ozbiljno da shvatimo oba duela i da damo maksimum kako bismo eliminisali Podgoričane. Imaće nenormalnu želju. Umalo prošle godine nisu izbacili Genk", dodao je krilni napadač.

"Budućnost ima ogroman motiv, ali smo mi ti koji se pitamo. Ako odigramo kako znamo, verujem da nećemo imati problem da prođemo u treće kolo", nadovezao se Kića Kosović na reči saigrača.

I jedan i drugi naglasili su da će atomsfera u Podgorici biti paklena, ali i da veruju da će Grobari učiniti da se igrači Partizana osećaju kao kod kuće.

"Biće 'vrelo', u goste im dolazi Partizan", najavio je mladi Nikšićanin, dok Cetinjanin Janković već vidi spektakl na najvećem stadionu u Crnoj Gori: "Posle renoviranja - stadion je jako akustičan, što dopirnosi atmosferi. Očekujem spektakl."

Partizan bi, u slučaju pobede visokim rezultatom u Humskoj, mogao miran da otputuje u Podgoricu.

"Uh, treba biti oprezan... Probaćemo da postignemo što više golova...", upozorava Kosović.

Na pitanje koliko će mesta na stadionu popuniti članovi njihovih porodica, kroz osmeh ispaljuje: "Pola juga".

Pored navijačkog pakla na stadionu, crno-bele će u Crnoj Gori, verovatno, dočekati i vrelo, sparno vreme. Marko Janković dobro zna kakvi su vremenski uslovi u julu u Podgorici.

"Au, biće vrelo, za Podgoricu kažu da je leti jedan od najtoplijih gradova u Evropi. Uslovi sigurno neće biti biti dobri za igranje fudbala, što se vremenskih prilika tiče."

Kosović kao glavne poluge podgoričkog sastava ističe Denija Hočka, Milana Mijatovića, Momčila Raspopovića, Ivana Pejakovića. Janković ozbiljnu pretnju vidi u Koreji.

"Budućnost ima kvalitetan tim, ali nedostaje im moj Cetinjanin - Milan Vušurović. On je napustio klub i otišao u letonsku Rigu."

Najveća opasnost po Partizan je, ipak, Radomir Đalović.

"Đalović ima bogato iskustvo, dugo je igrao u inostranstvu. Pojačanje je stiglo u liku Miljan Vlaisavljević, iz Sutjeske", skreće pažnju na nova imena Kosović.

Kosović i Janković su reprezentativci Crne Gore, a stručni štab nacionalnog tima vode partizanovci Ljubiša Tumbaković i Bata Mirković. Tandem iz Humske nema dilemu oko toga za koga će navijati selektor "sokolova" i njegov asistent: "Za nas", izgovaraju u glas.

I za kraj, Kosović i Janković ispričali su nam kako je svlačionica Partizana reagovala kada su im pred finale Kupa puštene emotivne poruke članova porodica.

"Moji su bili prvi, pomislio sam da nisam jedini, skrivena kamera. Ali, brzo sam se uverio da nisam. Reakcije su bile različite, neki su se smejali, a bilo je i onih koji su zaplakali, kao Ostoja", prisetio se Janković.

"Smejao sam se", odgovorio je Kosović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC