• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac ne prihvata ponudu za TV prava

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Borac odbio uslove BH Telekoma koji su ponuđeni FSBIH i klubovima za otkup prava TV prenosa Premijer lige BiH.

 Fk Borac ne prihvata ponudu za TV prava Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Na adresu FSBIH stigla je ponuda BH Telekoma za prava TV prava Premijer lige BiH, a prema tim uslovima prenosi bi išli na njihovoj kablovskoj platformi Moja TV.

Članovi PLBiH uskoro bi trebalo da se izjasne o ovoj ponudi, a čelnici FK Borac danas su saopštili da ju ne prihvataju.

Član uprave Borca zadužen za finansije i marketing Vedran Pušić rekao je da Borac ne prihvata ponudu jer prema ponuđenim uslovima ona donosi manje novca, a ujedno onemogućava TV prenos svih utakmica Borca na teritoriji BiH, pa i regionalno (preko TV Arenasport) čime će onemogućiti realizaciju sponzorskih paketa kluba.

“Fudbalski klub Borac je već ranije sklopio dogovor sa TV Arena sport o prenosu 8-10 utakmica sa Gradskog stadiona, dio će biti prenošen putem javnog emitera BHT1, a ostatak bi prenosila lokalna televizija Elta. To smo saopštili i svim našim sponzorima koje smo do sada uključili u sponzorski pul, ali i onima koji će tek postati dio istog kroz prodaje sponzorskih paketa, tako da zvanično mogu da kažem da Borac neće pristati na ponudu koju je BH Telekom uputio na adresu FS BiH. Nama je u cilju regionalna promocija kako naših igrača, tako i samog Borca, to smo rekli i našim sponzorima, a to ovim aranžmanom Saveza i BH Telekoma ne dobijamo”, rekao je Pušić.

On je otkrio i koliko iznosi ponuda za TV prava koja je posla na adresu FSBIH i klubova.

“BH Telekom nudi savezu 1,5 miliona KM godišnje, uz ugovor na tri godine, ali od tog jedan dio ide za rezutate reprezentacije, i za SP u rusiji i za SP, tako da bi klubovima ostalo oko 500.000 KM. I tu ne bi klubovi dobili isto već postoji deset kriterija, od plasmana na tabeli, posjete na stadionu, vjerovatno i fer-pleja itd. Tako da bi prvi dobio 100.000 KM dok bi onaj zadnji na tabeli dobio vjerovatno oko 20.000 KM. I zašto bismo mi pristali dna to, eto u najboljem slučaju i da dobijemo 100.000 KM zašto bismo pristali na to, kada idemo na to da sponzorskim paketima obezbijedimo 500.000 KM?”, istakao je Pušić.

“Ponuđeni ugovor ne ide u prilog klubovima iz RS, Raniku, Krupi, Borcu, ni klubovima iz Hercegovine, pa ni Gošku jer je tamo mali broj pretplatnika koji koriste Moja.TV tako da će mali broj ljudi pratiti utakmice”, dodao je Pušić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC