• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda jedva do tri boda

Zvezda preokrenula protiv Napretka. Gubila 0:1, pobijedila golom u 85. minutu. Prva pobjeda Javora.

 JSL: Zvezda jedva do tri boda Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde i kad igraju slabo osvajaju bodove. Kruševački Napredak bio je blizu velikog iznenađenja u Beogradu, ali su crveno-bijeli od 0:1, uspjeli da preokrenu na 2:1 i zabilježe novu pobjedu kojom su otišli na +8 u odnosu na jedinog pratioca Partizan.

Zvezda je postigla pobjedonosni gol pet minuta prije kraja meča. Strijelac je bio Aleksandar Jevtić što je prvi gol nekog od napadača ekipe iz Ljutice Bogdana u tri utakmice proljećnog dijela prvenstva.

Međutim, kako je Zvezda igrala činilo se da će Napredak ponovo uspjeti da ostvari povoljan rezultat protiv beogradskih crveno-bijelih, jer je bio jedina ekipa koja je igrala neriješeno sa liderom šampionata u ovoj sezoni.

Desetak hiljada navijača Zvezde bilo je šokirano u 12. minutu, kada je bivši igrač Partizana Nikola Mitrović (na slici) sa "bijele tačke" doveo goste u vođstvo.

Prethodno su pogriješili defanzivci Zvezde Slavoljub Đorđević i Milan Vilotić. Loše su kombinovali, Vilotić je slabo pokušao da vrati loptu Saši Stamenkoviću, a Bratislav Punoševac (dao gol Zvezdi u prvom meču u Kruševcu) krade loptu da bi ga golman Zvezde oborio u šesnaestercu.

To je drugi penal protiv Zvezde u ovom prvenstvu, a prošle nedelje dosuđen je za Rad.

Zvezda je loše odigrala prvi dio meča, gledaoci su često zviždali fudbalerima u crveno-bijelim dresovima, koji nikako nisu uspijevali da se "spoje".

Uz to, domaćina je "sasjekla" i povreda kapitena Nikole Lazetića, koji je u 19. minutu morao da napusti teren, a zamijenio ga je Marko Blažić.

Poslije gola Napretka, crveno-bijeli su jalovo napadali, a gosti su u 28. minutu mogli da povećaju vođstvo. Punoševac je izveo slobodan udarac, Stamenković je već pošao na suprotnu stranu, ali je lopta udarila o živi zid i otišla u korner.

Fenomenalnu šansu propustio je Napredak u finišu poluvremena. Punoševac je sjajno asistirao Jaou, koji je bio jedan na jedan sa Stamenkovićem, a golman Zvezde je refleksno odbio loptu, na koju je natrčao Vladan Binić, ali je bio izblokiran.



NINKOV I JEVTIĆ ZA RADOST CRVENO-BIJELIH

Mnogo življe je Zvezda krenula u drugo poluvrijeme. Trener Vladimir Petrović ubacio je Kadua po lijevoj strani, a u 50. minutu Pavle Ninkov, jedini koji je "vukao" ekipu, krunisao je dobru igru lijepim golom. Desni bek Zvezde je probio po krilu, ušao u sredinu, prebacio loptu na lijevu nogu i pogodio desni ugao golmana Dalibora Milenkovića.

Muke navijača Zvezde skratio je Jevtić. Pet minuta prije kraja utakmice, napadač Zvezde je pogodio mrežu Napretka sa sedam, osam metara i donio veliko slavlje saigračima i navijačima, koji su već postajali nervozni.

Zanimljivo, Zvezda je u tri utakmice proljećnog dijela prvenstva postigla pet golova, a samo jedan je dao napadač - Aleksandar Jevtić (ostalo su dali defanzivci - Nikola Ignjatijević dva, Milan Vilotić i sada Pavle Ninkov).

Zvezda je ponovo bila blijeda, ali se pišu bodovi. A ovako se i dolazi do titule.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!



U subotu je odigran još samo jedan meč 18. kola Jelen Superlige Srbije. Javor je, poslije dva remija, ostvario prvu pobjedu. Ivanjičani su na svom terenu dobili BSK 1:0, a jedini strijelac bio je Stevan Račić u 61. minutu.

Osokoljen bodom donijetim iz Humske prošlog vikenda, Javor je "upisao" tri boda osvetivši se Borčancima za istovjetan poraz jesenas.

Prethodno, Ivanjičani su na startu proljećnog dijela "kiksnuli" kod kuće protiv Čukaričkog (2:2).

Sada su se priključili OFK Beogradu i Jagodini, na pozicijama od 5. do 7, sa 24 boda, ali Javor ima utakmicu više.

BSK je drugi dio šampionata započeo u sistemu "tri kod kuće, nula na strani" pošto je na Omladinskom stadionu savladao Borac (2:0), a prije toga je poražen u Požarevcu istim rezultatom.

REZULTATI I PAROVI 18. KOLA:

Javor - BSK 1:0 (0:0)
/Račić 61'/

Crvena zvezda - Napredak 2:1 (0:1)
/Ninkov 50', Jevtić 85'- Mitrović 12'p/

nedelja, 14.00:

Smederevo - Metalac
Vojvodina - Čukarički
Mladi radnik - Jagodina
OFK Beograd - Rad
Hajduk - Partizan (TV prenos)

***utakmica Borac - Spartak je odložena za 17. mart

TABELA: Crvena zvezda (+1) 49, Partizan 41, Spartak 29, Vojvodina 27, OFK Beograd 24, Jagodina 24, Javor /+1/ 24, Smederevo 23, Metalac 21, Mladi radnik 19, Borac 19, BSK /+1/ 19, Hajduk 17, Napredak (+1) 17, Rad 15, Čukarički 12.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC