• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poništena kazna Širokom Brijegu!

Autor mondo.ba

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine poništio je odluku o kazni za Široki Brijeg zbog incidenata na finalu Kupa BiH protiv Sarajeva.

 FS BiH poništio kaznu NK Široki Brijeg Izvor: MONDO/Samir Cacan

Disciplinska komisija je podsjetimo žestoko sankcionisala klub sa "Pecare" sa 25.000 KM i sedam utakmica bez prisustva publike zbog ustaških povika "Za dom spremni", a zatim i "Ubij balije", te zviždanja himni BiH, upotrebi pirotehničkih sredstava i ubacivanjem predmeta u teren.

Međutim, nakon žalbe Širokobriježana, Apelaciona komisija FS BiH je poništila prvobitnu odluku i vratila na novo razmatranje "disciplincima".

"Apelaciona komisija je poništila prvobitnu odluku Disciplinske komisije vezanu za kaznu Širokom Brijegu te je odluku ponovo vratila na razmatranje 'disciplincima', koji će sljedeće nedjelje ponovo razmatrati ovaj slučaj. S tim da obje strane, dakle tužilac i Široki Brijeg, ponovo imaju pravo žalbe", saopšteno je iz hercegovačkog kluba na zvaničnom Fejsbuk profilu.

Sarajevski mediji su prenijeli i izjavu predsjednika Apelacione komisije FS BiH Branimira Maletića, koji je potvrdio da je usvojena žalba Širokog Brijega.

"Održali smo danas sjednicu na kojoj smo razmatrali žalbu Širokog. Usvojena je njihova žalba, kazne su ukinute i vraćene Disciplinskom na razmatranje", rekao je Maletić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC