• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda na Malti: Ista destinacija, druga priča!

Autor mondo.rs

Crveno-beli posle godinu dana opet na poznatom ostrvu u Sredozemnom moru.

 Florijana-Crvena-zvezda-revans-1.-kolo-kvalifikacija-Liga-Evrope-2017/18 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

/od reportera Monda sa Malte/

Euforija, san o Ligi šampiona, a vera u Ligu Evrope živeli su u Crvenoj zvezdi pre godinu dana, kada je ekipa posle dominantno osvojene titule prvaka Srbije dočekala evropske kvalifikacije.

Prvi rival bila je malteška Valeta, a navijači crveno-belih pomislili su posle žreba "super, taman za zagrevanje".

Ispostavilo se, međutim, da je trebalo mnogo znoja da bi se preskočila prva prepreka. Individualni kvalitet Aleksandra Kataija rešio je pitanje pobednika i sprečio "hladan tuš", pošto je uspeo da režira preokret u drugom poluvremenu posle 1:0 za domaćina, umalo i 2:0...

 Ta utakmica bila je nagoveštaj da će Zvezda još jednom preskočiti toliko željenu grupnu fazu nekog međunarodnog takmičenja. U Beogradu je ponovo bilo "mršavih" 2:1, a onda su naišli Ludogorec i Sasuolo...


Godinu dana kasnije, Zvezda će opet na Maltu. Ovaj put sa mnogo manje optimizma i vere u neki konačan uspeh.

"Želimo da odigramo dobru utakmicu, da ostvarimo dobar rezultat i da pobedimo. Mislim da smo kvalitetniji, ali iako imamo 3:0 iz prve utakmice, ne treba da se zavaravamo. Imamo dobar rezultat, ali ne treba omalovažavati protivnika, treba da pružimo maksimum i da odigramo što bolje", rekao je kapiten tima Nenad Milijaš novinarima na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla", uoči puta na koji neće krenuti dvojica fudbalera, svako iz svojih razloga.

Jedan je Gelor Kanga, drugi Mičel Donald.

Protiv Florijane neće igrati Mičel Donald, koji pregovara sa jednim klubom o transferu. Upitan da li će to uticati na ekipu, Milijaš je rekao da to može da utiče, ali da ima igrača koji mogu da ga zamene.

"To su normlane stvari u prelaznom roku, to se dešava u svim ozbiljnijim klubovima. Klub živi od prodaje igrača, od promena i dovođenja novih. Svi koji su došli imaju šansu da igraju ako Donald završi transfer. Ne treba mi o tome da razmišljamo, klub zna šta radi, zašto to radi, a mi moramo što pre da se naviknemo na to", rekao je Milijaš.

Florijana je, istina, već precrtana posle beogradskih 3:0, ali poznato je da se mnogo teže stiže do grupe Lige Evrope kroz kvalifikacije za to takmičenje nego za Ligu šampiona.

"Završeno je jedno poluvreme, igramo u gostima, ne daj bože ako primimo rani gol, biće problema. Bolje da mi damo rano gol, pa onda da razmišljamo o drugom kolu. Ova utakmica je najvažnija i samo o njoj razmišljamo. Ne znam kakvog su kvaliteta te ekipe, nismo pričali o njima, znam samo da su Kazahstanci pobedili sa 1:0 u prvom meču. Možda bih više voleo Bugarsku jer je bliže", naveo je Milijaš.

"Trebalo bi što manje da im dozvolimo da se primaknu našem golu. Gledali smo ih, ali spremni smo, znamo njihove mane i vrline, ali kvalitetniji smo i to treba da pokažemo još jednom. Jaki su iz prekida, ali mi smo im dali golove iz prekida, taj kvalitet treba da nadogradimo, da igramo što bolje i rešavamo utakmice. Sigruno da će u našem prvenstvu biti ekipa koje će se braniti, a iz prekida se može lakše doći do prednosti", dodao je on.

Uprkos ubedljivoj pobedi, crveno-beli nisu ostavili moćan utisak na terenu pre nedelju dana. Plus, očekuje se da od drugog kola u timu Vladana Milojevića zaigraju još neki novi igrači, pa je pitanje koliko će ekipa biti uigrana za veće domete.

Ko zna, možda baš to što očekivanja nisu velika rastereti igrače, pa zablistaju...

Revanš sa Florijanom igra se u četvrtak od 20.30, a ekspedicija Crvene zvezde, u kojoj će biti i novinar MONDA, kreće na put u sredu ujutru.

U drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, rival crveno-belima biće Irtiš Pavlodar iz Kazahstana ili Dunav Ruse iz Bugarske. Prva utakmica pripala je Kazahstancima, koji su na svom terenu pobedili 1:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC