• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o novom ugovoru Lea Mesija i Barselone

Autor mondo.rs

Jedan od najboljih fudbalera sveta produžio je ugovor s klubom u koji je došao sa poremećajem hormona rasta kada je imao 13 godina. Neće otići pre 34. ili 35. godine...

Karijera Lionela Mesija (30) zvanično je počela 16. novembra 2003. godine, kada ga je tadašnji trener Barselone, Frank Rajkard, uveo u igru u 75. minutu prijateljske utakmice as Portom…

...trenera Žozea Murinja.

Mesi, tada momak od 16 godina, četiri meseca i 23 dana, veoma brzo debitovaće za Barsu i u zvaničnoj utakmici, a poslednju - posle dugo očekivanog produžetka saradnje sa Barselonom, jedinim klubom za koji je igrao - neće odigrati pre juna 2021. godine.

Mada, svesni da im ni tada neće biti dosta, Barsa i Argentinac uneli su u sveže potpisanu saradnju opciju produžetka ugovora na još godinu dana, do 2022.




Mesi je sa problemom sa hormonom rasta stigao u Barselonu kao 13-godišnjak, njegov otac Horhe potpisao je pristupnicu u jednom restoranu, na salveti, jer konobar nije imao papir, a ne bi trebalo da napusti klub pre 34. ili 35. godine.

Ukoliko se nestvarni fudbaler odluči da pre isteka ugovora napusti klub, a Barselona bude protiv toga, jedini izlaz za zainteresovanu stranu biće minimalna klauzula od 300.000.000 evra.

"Barselona i Leo Mesi su postigli dogovor o novom ugovoru, kojim će Argentinac ostati u klubu do 30. juna 2021. godine", navodi se u saopštenju na sajtu Barselone.

Toliko od sada košta otkup ugovora prema kojem će Mesi svake sedmice 576.000 evra, neto, što znači da će godišnje uvećati svoje bogatstvo za 30 miliona evra samo od bazičnog ugovora sa klubom, bez bonusa, premija, prihoda od prava na lik i delo, a o sponzorima da ne govorimo.

Konkretno, ako bude na nivou svojih dosadašnjih igara (a, to nimalo neće biti lako), Mesi bi ionako ogromnu zaradu mogao da pojača za 20 odsto bonusima za broj golova, pobeda, asistencija, titulama u Primeri i Ligi šampiona, kao i trijumfom u borbi za "Zlatnu loptu", koja mu je pet puta do sada pripadala.


Ni to nije sve.

Sam potpis Mesi je Barseloni naplatio nešto manje od 30 miliona evra, što znači da će ove "fiskalne" godine klub u njega uložiti 60 miliona evra...

Mesi se sa klubom koji je u njega verovao (i uložio novac za njegovo lečenje) dogovorio po povratku sa medenog meseca i venčanja sa dugogodišnjom devojkom, Antonelom Rakuzo.

Mesi
Izvor: YouTube



Prethodni ugovor isticao mu je 2018. godine, što znači da je malo nedostajalo da uđe u poslednju sezonu ugovora, odnosno da bi 1. januara naredne godine mogao bez ograničenja da izabere budući klub i potom sačeka istek saradnje sa Barsom da bez obeštećenja ode.

Gde su Mesijeve granice? Ostaje tek da vidimo.

Za sada, on je odigrao 615 mečeva u plavo-crvenom dresu, dao 518 golova i osvojio 29 trofeja, a klupski je, nacionalni i La Liga rekorder u gotovo svim golgeterskim kategorijama.

Svemu treba dodati i 118 utakmica, uz 58 golova za reprezentaciju Argentine, čiji je takođe najbolji strelac u istoriji.

O tome ko je nosio dresove Barselone i Argentine kroz istoriju suvišno je govoriti…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC