• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Osakaćena Fiorentina predobra za Napoli

Prvi put od 1995. godine, Fiorentina je pobijedila Napoli kao gost i tako postala prvi tim koji je ove sezone odnio sva tri boda sa San Paola.

 SERIJA A: Osakaćena Fiorentina predobra za Napoli Izvor: MONDO

Osakaćena povredama, deprimirana lošim rezultatima u Seriji A, a potom "dovršena" eliminacijom iz Lige šampiona od Bajerna iz Minhena, Fiorentina je u subotu uveče otputovala u Napulj, gdje nijedan tim ove sezone nije pobijedio u kalču.

A, to Viola nije uradila još od 1995. godine.

Kada je Ezekil Laveci pogodio mrežu Sebastiena Freja u 48. minutu, djelovalo je da će Fiorentina doživjeti novi kolaps u seriji, ali...

Alberto Đilardino u 60, pa u 87, a potom i Stevan Jovetić u 90. minutu, preokrenuli su meč na San Paolo stadionu u Napulju i donijeli preko potrebnu pobjedu svom timu: Napoli - Fiorentina 1:3 (0:0).

Tim Ćezare Prandelija teško je podnio eliminaciju od Bajerna u osmini finala LŠ, koju možda nije ni zaslužio, ali fudbaleri Fiorentine nisu mogli da krive sudiju Ovreba za neuspjehe u Seriji A. Umorni od te bitke u utorak uveče, a sa šest poraza u posljednjih devet kola, "ljubičasti" su izašli na megdan Napoliju bez Montoliva, Vargasa, Gamberinija, Markionija, Natalija i od ranije suspendovanog Mutua.

Stoga je krajnji ishod i prva pobjeda pod Vezuvom poslije 16 godina pravi podvig za Prandelijev tim.

A, Napoli?

Od hita prvenstva i potencijalnog učesnika Lige šampiona naredne sezone, Napoli je nastavio da srlja među mediokritete. Poslije februara u kojem je tim Valtera Macarija ostao bez pobjede, sa tri remija i porazom, Napolitanci su zabilježili i drugi neuspjeh u martu.

U Bolonji ih je pobijedio domaćin (2:1) prije sedam dana, a sada su i proćerdali nepobjedivost na svom terenu, tako da Inter i Palermo ostaju jedine ekipe u Seriji A, koje niko nije dobio kao gost.

Macari je od preuzimanja Napolija imao seriju od 19 mečeva sa samo jednim porazom, kratko je bio na poziciji tri, ispred Juventusa, ali... Biće mu potrebno mnogo energije i znanja da zaustavi pad forme svog tima.

Pred duel sa Fiorentinom, pokušao je ubacivanjem Hermana Denisa u startnih 11, umjesto Fabija Kvaljarele, ali je to djelovalo do prvog Đilardinovog gola. Od tog trenutka, gost je dominirao.

REZULTATI 28. KOLA:

Napoli - Fiorentina 1:3 (0:0)
/Laveci 48 - Đilardino 60, 87, Jovetić 90/

U nedelju (15.00):

Bolonja - Sampdorija
Đenova - Kaljari
Juventus - Sijena
Lacio - Bari
Livorno - Roma
Udineze - Palermo
Milan - Kjevo (20.45)

TABELA: Inter (+1) 59, Milan 55, Roma 52,Palermo 46, Juventus 44, Sampdorija 43, Napoli (+1) 41, Kaljari 39, Đenova 39, Fiorentina (+1) 38, Kjevo 35, Bari 35, Bolonja 34, Parma 34, Katanija (+1) 31, Udineze 28, Lacio 26, Livorno 23, Atalanta 22, Sijena 21.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC