• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Volim Zvezdu više nego ćaleta

Delije su fantastičnom atmosferom - koja se, još jednom, pokazala kao presudna za svaki uspjeh Crvene zvezde - proslavile 65. rođendan svog kluba.

 Volim Zvezdu više nego ćaleta Izvor: MONDO

Poseban odnos koji Delije imaju sa svojim omiljenim klubom nikad nije bila tako očigledna kao na utakmici s Napretkom iz Kruševca u 17. kolu Jelen super lige.

Ekipa MONDA otišla je na stadion u Ljutice Bogdana da od samih Delija čuje šta ih to tera da iz nedelje u nedelju, bez obzira na stanje u klubu i bez obzira na vremenske uslove, ponesu crveno-bijele šalove i krenu na utakmicu.

"Znači mi, brate, više od ćaleta“, rekao je jedan veoma mlad navijač. "Tata, brat, cijela moja porodica, moji prijatelji zvezdaši, jednostavno, to je nešto neopisivo. Zato po kiši, po snijegu, po vjetru, uvijek ćemo biti tu na sjeveru“, kazao je njegov malo stariji istomišljenik u Mondovoj anketi.

Zvezdina legenda Vladica Popović, koji je klub odveo do njenih najvećih uspjeha u istoriji, rekao je da navijači na najbolji mogući način podržavaju Zvezdu ove sezone.

"Oni nose još od prvih dana, mislim odavno, odavno nose naš klub i mi smo im neosporno zahvalni, oni imaju jako veliki uticaj na Marakani“, rekao je Popović za MONDO.

Utakmica sa Napretkom počela je neslavno za Zvezdu: već u dvanaestom minuta gosti su iz penala poveli i crveno-bijeli su s teškom mukom uspjeli najprije da izjednače, a zatim i da pobijede sa 2:1. Poraz na dan kad se slavi 65. godišnjica, odnosno na prvoj utakmici na domaćem terenu od same godišnjice, bio bi veliko razočaranje i za sve u klubu i za navijače.

Sjajnim navijanjem i spektakularnim koreografijama, Delije su još jednom dokazale da su i tu i onda kad ne ide i da je i te kako istinita fraza da je publika "dvanaesti igrač". Atmosferu na stadionu i oko njega možete vidjeti u video prilogu:

TV reportažu sa utakmice Crvena zvezda - Napredak možete pogledati na našem sajtu - www.mondo.rs.

U Zvezdi su ipak, na kraju, bili zadovoljni. Poraz od Napretka, od koga su neki u klubu zazirali poslije vođstva gostiju s početka utakmice, bilo bi snažan udarac.

"Teško je to objasniti, mislim da svaki zvezdaš to u srcu nosi i zna šta osjeća kad njegov klub dobija, šta osjeća kad njegov klub gubi, šta osjeća kad dodje na utakmice svog kluba i kako bodri te igrače", rekao je za MONDO portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC