• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučelić o Obućini: Nije punio svoje džepove!

Autor mondo.rs

Predsednik Sportskog društva Partizan, ujedno i FK Partizan Milorad Vučelić u pisanoj izjavi brani generalnog sekretara Društva Milana Obućinu koji je osumnjičen za proneveru 700.000 evra Partizanovog novca.

 Vučelić o Obućini: Nije punio svoje džepove! Izvor: MN PRESS

Novi potres u Jugoslovenskom sportskom društvu (JSD) Partizan.

U četvrtak ujutro priveden je visoki funkcioner JSD-a Milan Obućina, koji je godinama na funkciji generalnog sekretara u toj organizaciji. Policija je potom saopštila da je Obućina osumnjičen da je prisvojio 700.000 evra (86,5 miliona dinara) Partizanovog novca raznoraznim malverzacijama.

"Osumnjičeni se tereti da je novac u ovom iznosu zadržao za sebe, za koliko je i oštetio JSD Partizan, zbog čega su ga priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnom tužilaštvom. Obućini je, po nalogu tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 časova i on će u zakonom predviđenom roku, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu", saopštila je policija.

U odbranu svog bliskog saradnika, stao je predsednik JSD Partizan, ujedno i predsednik Fudbalskog kluba Milorad Vučelić, koji je medijima danas prosledio pisanu izjavu.

"Generalni sekretar JSD Partizan, Milan Obućina, nije oštetio Partizan. Niti je 'prisvojio' bio šta, uključujući i novac. Nije on 'napunio džepove' sa 700.000€ Partizanovih para, niti ga bilo ko za to optužuje. Milan Obućina je kao trodecenijski sportski funkcioner radio uvek u korist Partizana", naveo je Vučelić.

On je potom probao da objasni o čemu je reč:

"Problemi sa kojima smo se svi zajedno u Partizanu suočavali nastali su zbog svojevremene blokade računa FK Partizan, te je, kako i treba, JSD priteklo u pomoć, pa je poslovanje teklo preko računa sportskog društva. Taj način poslovanja bio je i ostao praksa i u drugim sportskim društvima i tu Partizan nikako nije izuzetak, a posebno ne kriminogeni izuzetak".

Obućina i Vučelić
Izvor: MN PRESS

Predsednik JSD Partizan kaže da će se istina utvrditi na jedini mogući i legalan način - pred nadležnim državnim organima.

Ostalo je nejasno da li je neko prijavio Obućinu ili su nadležni državni organi "češljali" poslovanje Partizana po službenoj dužnosti.

Na jednom od navijačkih sajtova pre nekoliko meseci objavljeno je, uz dokumenta iz policije (Službe za borbu protiv organizovanog kriminala), šta su Obućina, ali i generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura radili sa novcem i računima od 1. januara 2015. do 5. jula 2016. godine.

Prema tim dokumentima, oni su sa računa FK Partizan novac uplaćivali JSD Partizan u ukupnom iznosu od 55,3 miliona dinara od čega je podignuto u gotovini 11 miliona dinara.

Sa računa FK Partizan novac su uplaćivali i Biciklističkom klubu Partizan u iznosu od oko 38 miliona dinara od čega je u gotovini podignuto oko 21,5 milion dinara, kao i Plivačkom klubu Partizan u iznosu od 30 miliona dinara od čega je u gotovini podignuto 12,5 miliona dinara, navodi se u tim dokumentima.

Takođe, od 27. februara do 12. novembra 2015. godine, FK Partizan je novac uplaćivao i Agenciji Partizan u iznosu od 400 miliona dinara od čega je u gotovini podignuto 1,5 milion dinara, a  Agencija Partizan je vraćala određeni novac FK Partizan, Biciklističkom klubu Partizan, Plivačkom klubu Partizan i Partizan Travelu...

Prema današnjoj Vučelićevoj izjavi, to se, da se pretpostaviti, činilo kada je račun FK Partizan bio u blokadi, pa je poslovanje teklo preko računa Sportskog društva.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC