• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Dan Nemanja, Mrđa dvaput

Partizan smanjio zaostatak za Zvezdom, Vojvodina lako protiv Čuke, prva pobjeda OFK-e, Metalac pravi hit.

 JSL: Dan Nemanja, Mrđa dvaput Izvor: MONDO

Nemanja Tomić je golovima u Kuli ostavio Partizan u trci za vodećom Crvenom zvezdom, Vojvodina se pokrenula dolaskom Milana Đuričića, prva pobjeda OFK Beograda, treći trijumf Metalca.

Po užasnom terenu u Kuli, prepunom džombi, Partizan je savladao Hajduk 2:0, lijepim golovima Nemanje Tomića, u 7. i 66. minutu.

Partizan je poveo pravo niotkuda. Tomić je u 7. minutu "vozio" loptu na tridesetak metara od gola imenjaka Nemanje Jovšića da bi iznenada udario po njoj, što je, ispostaviće se, bio bingo!

Da nije bilo gola Tomića i udarca Aleksandra Davidova sa 22, 23 metra u 34. minutu, kada je pogodio prečku gola svog doskorašnjeg kluba, apsolutno ništa ne bi imalo da se napiše o prvom dijelu utakmice u Kuli.

U nastavku bolja igra crno-bijelih, koji bukvalno nisu izlazili iz polja domaćeg tima, koji je bio potpuno anemičan i nezainteresovan da pruži malo jači otpor. U 66. minutu trenutak odluke. Davidov je odlično krenuo kao golu Hajduka, ali je oboren na 18 metara. Tomić je sjajno izveo slobodan udarac i po drugi put na meču savladao imenjaka.

Trener crno-bijelih Goran Stevanović odlučio je da malo promijeni tim, pa tako od početka igrao Moreira, a ni Dijara nije bio među starterima, već je najistureniji u napadu bio Brazilac Kleo. Od prvog minuta igrao je i Brana Ilić.

Upravo su Brana Ilić i Moreira bili pokretači svih napada crno-bijelih. U drugom dijelu, Dijara je ušao umjesto Brane Ilića, a Predrag Mijić u finišu meča umjesto Klea.

Izuzetno zanimljiv meč bio je na Karaburmi. OFK Beograd je pobedio Rad 3:2, a "građevinari" su dva puta stizali vođstvo domaćina.

"Romantičari" su poveli već u 2. minutu preko Nemanje Milića, a samo devet minuta kasnije bivši napadač OFK-e Andrija Kaluđerović je izjednačio iz penala.

Prethodno je upravo Kaluđerović oboren u šesnaestercu domaćina, a potom se gledao oči u oči sa vjenčanim kumom, golmanom OFK-e Bojanom Šaranovim. Napadač Rada je uspio da ga nadmudri, a ispostavilo se da je prognoza Šaranova bila djelimično tačna. Naime, u najavi utakmice rekao je da kum može da mu da gol iz penala, ali u 90. minutu i pri vođstvu OFK Beograda 3:0.

Uzbudljivo je bilo u drugih 45 minuta. OFK Beograd je ponovo došao u prednost u 54. minutu kada je Petar Planić poslije kornera zatresao mrežu Rada. Ali, opet je prošlo samo devet minuta do izjednačenja, a drugi gol za Rad dao je Vladimir Jovančić koji je nešto malo prije toga ušao u igru.

Prva tri boda OFK Beogradu u proljećnom dijelu sezone donio je Abubakar Oumaru u 78. minutu.

Rad je zabilježio treći poraz, ali je srećna okolnost po klub sa Banjice to što su i njegovi konkurenti za opstanak takođe doživjeli neuspehe.

Dolaskom Milana Đuričića na kormilo Voše, novosadska ekipa se promrdala. Poslije blamaže u Kragujevcu i poraza od Metalca (1:3), Vojvodina je lagano savladala "fenjeraša" Čukarički 4:0.

Kapiten Dragan Mrđa je konačno počeo da realizuje šanse koje mu se stvaraju. Vodeći strijelac lige je postigao prva dva gola protiv Čukaričkog, treći je djelo Dušana Tadića, a prvenac u dresu Vojvodine postigao je Gruzijac Giorgi Merebašvili iz penala u 84 minutu (prethodno je oboren Mrđa).

Mrđa vodi na listi strijelaca sa 12 golova (računajući i ova dva), a Kaluđerović se pridružio Dijari na drugom mjestu sa devet pogodaka.

Metalac je pravi hit proljećnog dijela sezone. Treći meč i treća pobjeda. Poslije trijumfa u mečevima protiv Napretka i Vojvodine, Metalac je uzeo tri boda i na prvom gostovanju, u Smederevu.

Gol Smederevu dao je Misdongard Betolingar, na asistenciju Bojana Pavlovića.

REZULTATI 18. KOLA:

nedelja:

Hajduk - Partizan 0:2 (0:1)
/Tomić 7', 66'/

OFK Beograd - Rad 3:2 (1:1)
/Milić 2’, Planić 54', Oumaru 78' - Kaluđerović 11'p, Jovančić 65'/

Smederevo - Metalac 0:1 (0:1)
/Betolingar 44'/

Vojvodina - Čukarički 4:0 (2:0)
/Mrđa 16', 20', Tadić 79', Merebašvili 84'p/

Mladi radnik - Jagodina 0:0

subota:

Javor - BSK 1:0 (0:0)
/Račić 61'/

Crvena zvezda - Napredak 2:1 (0:1)
/Ninkov 50', Jevtić 85'- Mitrović 12'p/

***utakmica Borac - Spartak je odložena za 17. mart

TABELA: Crvena zvezda 49, Partizan 44, Vojvodina 30, Spartak (-1) 29, OFK Beograd 27, Jagodina 25, Javor 24, Metalac 24, Smederevo 23, Mladi radnik 20, Borac (-1) 19, BSK 19, Hajduk 17, Napredak 17, Rad 15, Čukarički 12.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC