• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remont Crvene zvezde: Deveto pojačanje ovog leta!

Autor mondo.rs

Posle gubitka titule i rastanka sa Božovićem, Crvena zvezda je dolaskom Mrkele i Milojevića započela generalno spremanje igračkog kadra. Danas je predstavljeno deveto pojačanje, a očekuje se još nekolicina novih igrača.

 Remont Crvene zvezde: Deveto pojačanje ovog leta! Izvor: MN PRESS

Branko Jovičić od danas je zvanično deveto pojačanje Fudbalskog kluba Crvena zvezda u letnjem prelaznom roku 2017. godine, međutim kako stvari stoje uskoro će biti predstavljeno i - deseto.

Dok ugovor, šal i dres u Medija centru Stadiona "Rajko Mitić" ne sačekaju i slovenačkog štopera Mirala Samardžića, koji verovatno neće biti poslednji novajlija u crveno-belom, navijači su mogli da čuju impresije novog igrača sredine terena, 24-godišnjeg Čačanina koji je tokom prethodne tri sezone odlično nastupao za ruski Amkar.

Utoliko, nezvaničnih pola miliona evra plaćenih za njegov ugovor mogao bi da bude odličan potez tandema Zvezdan Terzić/Mitar Mrkela.

Upravo je Mrkela predstavio Jovičića medijima ove vrele julske subote u Beogradu.

"Dobili smo još jedno pojačanje. Reč je o Branku Jovičiću koji je u Srbiji igrao za Borac iz Čačka, a dolazi nam iz ruskog Amkara. Rođen je 1993. godine, igra na poziciji zadnjeg veznog. Naše mišljenje je da nam takav profil igrača treba i da ćemo dobiti na brzini i agresivnosti i da će našem timu koristiti u sezonama koje dolaze. Želim mu sve najbolje i da ostvari snove u Crvenoj zvezdi", rekao je Mrkela.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović





Crvena zvezda pod ugovorom trenutno ima osmoricu stranaca, s obzirom na to da je Abraham Frimpong dobio srpsko državljanstvo posle šest godina života i rada u našoj zemlji. Tu su Damijan Le Talek, Džon Ruiz, Gelor Kanga, Ričmond Boaći, Mičel Donald, Rikardinjo, Ze Markos i Vladimir Jovović, a očekuje se i Miral Samardžić kao deveti. Podsećamo, od ove sezone u Superligi na terenu će u isto vreme moći da budu samo četvorica stranaca.

Jovičić, koji se vratio u srpski fudbal posle odlaska iz Čačka 2014. godine, priznao je da ga je iritiralo čekanje i da je u startu, kada su mu javili za interesovanje Crvene zvezde, on glavom već bio u Ljutice Bogdana.

"Zahvalio bih se ljudima u klubu na ogromnom poverenju koje su pokazali mojih dovođenjem. Ovo je veliki dan u mom životu jer sam potpisao za klub za koji navijam od malena, za jedan od najvećih klubova u Evropi. Daću na svakoj utakmici sto odsto kako bih opravdao očekivanja, i verujem da će se titula vratiti tamo gde joj je i mesto", rekao je Jovičić.

"Nije bilo lako zato što sam glavom već bio u Zvezdi. To je moja želja od detinjstva, sve se odužilo, ali to je profesionalni život fudbalera. Dok sam igrao u Borcu isto se pisalo o interesovanju Zvezde, ali niko me nije kontaktirao tada. Ostaje za mene neka žal što sam zaobilaznim putem došao na Marakanu, ali to je život. Važno je to da sam u trenažnom procesu. Počeo sam pripreme 11. juna, prošao sam dve faze priprema u Ankaru tako da sam spreman", zaključio je Jovičić.

On je tokom karijere igrao na više pozicija u više različitih formacija, tako da smatra da će se lako uklopiti u zamisli novog trenera, Vladana Milojevića.

"U Borcu sam igrao u 4-2-3-1, sistemu, dok sam u Amkaru igrao u raznim sistemima, pa i u 4-4-2, i ništa mi nije strano. Mogu da igram na više pozicija u sredini. Igrao sam čak i krilo", otkrio je momak rođen 18. marta 1993.

"Već ima pritiska, Zvezda ne trpi loše rezultate i svaka utakmica se igra na pobedu, ali zato je Zvezda veliki klub i zato sam ovde", rekao je Jovičić na kraju razgovora pre nego što je potpisao ugovor na tri godine.

Zvezdin letnji prelazni rok

došli

Aleksandar Pešić (25, napad, Tuluz) 750.000
Branko Jovičić (24, sredina, Amkar) 500.000
Marko Gobeljić (24, odbrana, Napredak) 100.000
Vujadin Savić (27, odbrana, Šerif) –
ZeMarkos (19, odbrana, Paranense) –
Rikardinjo (27, sredina, Šerif) –
Filip Stojković (24, odbrana, Minhen) –
Ričmond Boaći (24, napad, Latina) –
Srđan Babić (21, odbrana, Sosijedad) pozajmica

blizu realizacije

Miral Samardžić (30, odbrana, Ahisarspor) ?

u pregovorima

Goran Čaušić (25, sredina, slobodan igrač)
Marko Baša (34, odbrana, Lil)
Milan Rodić (26, odbrana, Krila Sovjetov)

sa pozajmica u prvi tim

Miloš Stojanović (20, odbrana, Bežanija)
Vladimir Jovović (22, sredina, Spartak Subotica)

otišli

Mihailo Ristić (21, sredina, Krasnodar) 2.000.000
Srđan Plavšić (21, sredina, Sparta) 1.300.000
Marko Petković (24, odbrana, Spartak Moskva) –
Nemanja Supić (35, golman) –
Petar Orlandić (26, napad) –
Srđan Vujaklija (29, napad) –
Draško Đorđević (23, odbrana) –
Stefan Ilić (22, sredina) –
Aleksandar Luković (34, odbrana) –
Kalid Aučo (23, sredina) –
Marko Poletanović (23, sredina, Gent) kraj pozajmice
Ričmond Boaći (24, napad, Latina) kraj pozajmice

blizu odlaska

Mičel Donald (28, sredina, Genčlerbirligi) ?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC