• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Runi prešao igricu- vraća se u Everton

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Kako objavljuje Skaj sport napadač Mančester Junajteda se nalazi na medicinskim pregledima u Liverpulu i očekuje se zvanična potvrda transfera.

Vejn Runi ( 31 ) je danas snimljen kako dolazi u trening centar Evertona kako bi odradio medicinske preglede i finiširao povratak u svoj dječački klub koji je kao tinejdžer napustio prije 13 godina kako bi se pridružio Mančester Junajtedu.

Legendarni napadač će se u Everton vratiti bez obeštećenja kao dio transfera za Romelua Lukakua, dok će „Crveni đavoli“ takođe finansirati dio njegove plate saznaje Skaj sport.

Pitanje je samo na koliko umanjenje plate je pristao Runi, s obzirom na to da je po poslednjem važećem ugovoru u Junajtedu zarađivao godišnje 13 miliona funti i bio, uz Pola Pogbu, najplaćeniji fudbaler u Engleskoj.

Runi je za Junajted postigao 253 gola na 559 utakmica, a najbolja individualna sezona bila je 2011/12 kada je na 43 meča postigao 34 pogotka, isto koliko i u sezoni 2009/10, samo na jednoj više utakmici.

Za Englesku je dao 53 gola na 119 nastupa.

Osvojio je pet titula prvaka Engleske, jedan FA kup, tri Liga kupa, četiri Komjuniti šilda, ali i jednu Ligu šampiona, jednu Ligu Evrope i jedno FIFA svjetsko prvenstvo klubova.

Već bivši kapiten Junajteda i Engleske, koji je prošle sezone bio starter na samo trinaest utakmica u Premijer ligi za tim sa Old Traforda, je nedavno izjavio da su Everton i Junajted jedini klubovi za koje bi nastupao u Engleskoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC