• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajaks deklasirao PSV, Pantelić odličan

Fudbaleri Ajaksa u nedelju su pobijedili PSV rezultatom 4:1 (2:0), u jednom od velikih derbija holandskog fudbala.

 Ajaks deklasirao PSV, Pantelić odličan Izvor: MONDO

Popularni "kopljanici" su sedam kola prije kraja prvenstva ostali na trećem mjestu na tabeli, ali sada njihov zaostatak za rivalom iz Ajndhovena iznosi samo jedan bod (65:64).

Prvoplasirani Tvente ima 70 bodova i solidnu prednost u trci za titulom, međutim, Ajaks poslije trijumfa - i na momente spektakularne igre na Amsterdam areni - realno može da napadne drugu poziciju, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Srpski reprezentativac Marko Pantelić je sa golom i asistencijom bio jedan od najzapaženijih igrača u oba tima.

Urbi Emanuelson je poslije njegove "štikle" u 43. minutu pogodio same rašlje sa 16-17 metara, da bi Pantelić u 65. minutu povisio na 3:0. Demi de Zeuv ga je lijepo pronašao na ivici šesnaesterca, dugokosi centarfor je napravio korak-dva u desnu stranu, a onda odmjerenim udarcem po zemlji poslao loptu u suprotni ugao.

PSV je u finišu smanjio preko Mađara Balaša Džudžaka, a Urugvajac Luis Suarez u 90. minutu postavio konačan rezultat, poslije akcije u kojoj je učestvovao skoro cio napad i vezni red Ajaksa.

Domaćin je poveo u 28. minutu, kada se Sim De Jong najbolje snašao u kaznenom prostoru i smjestio u mrežu "otpadak" poslije šuta Suareza.

Lopta koju je Džudžak sa 11 metara (jedva) poslao iza leđa Martina Stekelenburga, označila je kraj serije od šest utakmica u prvenstvu Holandije, odnosno 645 minuta, koliko je bio nesavladan golman Ajaksa.

Crveno-bijeli pred svojim navijačima imaju skor 13-1-0, uz impozantnu gol-razliku 50:4. Jedini gost koji je ostao neporažen na Amsterdam areni bila je Sparta iz Roterdama, još u četvrtom kolu, odigranom krajem avgusta.

U timu PSV-a nastupio je nekadašnji defanzivac Rada i mlade reprezentacije Jagoš Vuković. On je uprkos primljenim golovima solidno odigrao drugih 45 minuta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC