• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Vejn Runi se vratio kući

Everton i Junajted potvrdili da je legenda engleskog fudbala stigla nazad na Gudison! "Čim sam čuo da me hoće, poslao sam agenta da razgovara", kaže doskorašnji kapiten "đavola".

Vejn Runi je "obrnuo igricu" i zvanično se vratio na mesto gde je i počeo da pravi fenomenalnu karijeru.

Dugogodušnji lider Mančester junajteda, osvajač Lige šampiona i petostruki prvak Premijer lige, definitivno je napustio OId Traford i potpisao ugovor sa matičnim klubom, Evertonom.

Oba kluba potvrdila su u isto vreme da je transfer realizovan, a "karamele" su saopštile da je Runi (31) potpisao dvogodišnji ugovor.

Tim činom okončan je povratak jednog od najboljih engleskih fudbalera novije istorije u rodni grad i na terene na kojima odrastao. U Everton je stigao još 1996. i napustio ga u leto 2004, sa 18 i po godina.

Posle 13 sezona, 559 odigranih utakmica i 253 gola u dresu "đavola", kapiten kluba sa Old Traforda rastao se sa saigračima i pridružio ekipi Ronalda Kumana. Holanđanin ne krije oduševljenje ovim pojačanjem.

"Vejn mi je pokazao ambiciju koja nam je potrebna, kao i pobednički mentalitet. On zna da osvaja titule i iskreno sam srećan što se vratio kući. On obožava Everton i očajnički je hteo da dođe nazad. Ima tek 31 godinu i nemam nijednu sumnju u njegove kvalitete. Fantastično je što je ovde", rekao je Kuman.



"GODINAMA PONAVLJAM - SAMO U EVERTON!"






Na klupskom sajtu Evertona, Runi je predstavljen kao šesto pojačanje u ovom prelaznom roku, posle golmana Džordana Pikforda, defanzivca Majkla Kina, veziste Davija Klasena, napadača Sandra Ramireza i Henrija Onijekurua.

"Osvajanje titule sa Evertonom bio bi vrhunac. Zaista osećam da se klub kreće u pravom smeru i da dovodi igrače pravog kvaliteta. Želim da budem deo svega ovoga i nadam se da ću biti član uspešnog tima", prvo je što je rekao Runi.

Na pitanje kako se oseća zbog povratka, reči su mu očigledno same navirale.

"Sjajan je osećaj biti ponovo ovde. Uzbuđen sam i ne mogu da dočekam da sretnem momke, da dođem u trening centar i izađem na teren da zaigram. Oduševljen sam i ne mogu da dočekam da počnemo... Prva utakmica biće veoma emotivna i radujem joj se", rekao je Runi.

Pogledajte i poslušajte njegovu poruku navijačima.




"Ne vraćam se samo zbog kluba za koji navijam i zbog tima u kojem sam odrastao. Vraćam se jer osećam da klub može da krene napred i da bude uspešan. Želim da učestvujem u tome. Biće pritiska i očekivaće se od mene da igram dobro, ali spreman sam da krenem".

Podsetimo da je Runi svojevremeno bio drugi najmlađi igrač u istoriji Evertona, jer je debitovao sa 16 godina i devet meseci. Bilo je to u avgustu 2002, u utakmici protiv Totenhema.

Iako je prethodnih meseci bilo nagoveštaja da bi mogao da se preseli u SAD ili u Kinu, igrač sa najviše nastupa za reprezentaciju Engleske još jednom je naglasio:

"Govorio sam i prethodnih godina, da ako napustim Junajted mogu da igram samo za Everton. Ne bih igrao ni za jedan drugi klub u Premijer ligi. Ostao sam dosledan tome i zaista sam to i mislio. Nisam hteo da igram za drugi klub u zemlji osim za Everton. Kada sam saznao da su u Evertonu zainteresovani za mene i da žele da pređem kod njih, obavestio sam svog agenta i rekao mu 'Idi, razgovarajte, učini da se to desi. Tamo hoću da idem", objasnio je Runi, novi-stari lider "karamela".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC