• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan: Da udarimo temelj našem projektu!

Autor mondo.rs

Partizan u utorak otvara novu sezonu utakmicom protiv Budućnosti u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Leonardo u kombinaciji za tim. "Mirno, strpljivo, ova utakmica se igra 180 minuta", kaže trener Đukić.

Miroslav Đukić je prihvatio, kaže, poziv Partizana otvorenih ruku i srca i veruje u sebe i svoj tim da mogu da ispune ciljeve koje klub kakav je Partizan uvek nameće, a oni su najviši.

Srpski šampion u utorak uveče otvara novu sezonu prvom utakmicom u 2. kolu kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv crnogorskog šampiona, podgoričke Budućnosti. Partizan je favorit i tu dileme nema, ne samo zbog rejtinga srpskog i crnogorskog fudbala, već i zbog ukupnog renomea, tradicije, kvaliteta...

Partizan i Budućnost su odigrali 82 utakmice u ondašnjoj Jugoslaviji. Sve je na strani Partizana - 53 pobede, 15 utakmica završeno je nerešeno, a Budućnost je dobila samo 14 puta (od toga samo dva puta u Beogradu). Gol-razlika: 105:20 u korist Partizana.

"Spremni smno 100%. Nikad nema mesta izgovorima. Pokazali smo da smo spremni i željni i na pripremnim utakmicama i zato kažem da je moja ekipa spremna. Ono što mi daje samopouzdanje i sigurnost, veru jeste to što u svojim rukama imam vrhunsku ekipu, dobre momke", rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

Ono što navijače Partizana najviše zanima jeste Brazilac Leonardo, koji se od povratka sa odmora ponaša kao "seoska mlada". Te je sve super, te je nezadovoljan, te umoran...

Đukić o Leonardu kaže:

"Leonardo se kasnije priključio pripremama, on dobro radi, super smo zadovoljni njim. On je u kombinaciji za tim. Koliko je spreman, to ćemo videti".

Đukić ističe da je poznato šta se u Partizanu traži:

"Kad vas zove Partizan zna se šta se očekuje od vas. Ili prihvatite ili ne, a ja sam spreman, jer iza sebe imam predivnu grupu igrača koja je spremna za izazove, daju mi samopuzdanje i sigurnost da možemo. Spremni smo na borbu i da ispunimo ciljeve Partizana. Željno iščekujemo sutrašnju utakmicu da vidimo novi Partizan, da vidimo kako igra, kako završava stvari. Imam veliku želju da vidim dobar Partizan, napadački".

ĐUKIĆ ZNA TIM

"U glavi imam tim, ali ga nikad nisam objavljivao pre nego što igrači saznaju. Svi igrači su spremni osim Mohameda el Munira".

O rivalu iz Podgorice Đukić ima samo reči hvale, ali ističe da ipak sve zavisi od njegovog tima.

"Budućnost je ozbiljna ekipa, organizovana, čvrsta... Očekuje nas meč koji mi treba da vodimo, da diktiramo tempo, a oni će nas čekati i probati da nas kazne kontranapadima. Ova utakmica traje 180 minuta, ne 90, zato treba strpljivo raditi i graditi, ne treba srljati i žuriti, jer se u žurbi prave greške".

Upitan kakvom bi pobedom bio zadovoljan i da li priželjkuje rezultat kao pre 10 godina, kada je rival bio mostarski Zrinjski (ubedljiva pobeda crno-belih), Đukić je odgovorio:

"Svaka pobeda je bitna, pogotovo bez primljenog gola. Biće teška utakmica. I Zrinjski je bio teška utakmica, mi smo u nju dobro ušli i izgledalo je lako, ali nije bilo lako. Mi poštujemo Budućnost, ali ući ćemo maksimalno angažovano, da udarimo temelje ovom našem projektu".

Jedna od glavnih poruka Đukića je ova:

"Mi smo ekipa koja će isto igrati i kod kuće i na strani, nismo ekipa koja će kalkulisati. Svejedno nam je gde ćemo igrati".

Zato i, na pitanje da li oseća strah od neuspeha, ovako odgovara:

"Ja verujem u uspeh i zato nemam strah od neuspeha. Verujem u sebe i svoje igrače. Imamo odličnu ekipu i sa velikom željom ulazimo u ovu sezonu i mislim da možemo da ostvarmo velike ciljeve".

Upitan da oceni mesec dana rada, kao i da možda uporedi ovu sa onom ekipom od pre 10 godina, Đukić je rekao:

"Teško je porediti te dve ekipe i reći koja je bolja. Obe su vrhunske. Dakle, u svojim rukama imam vrhunsku ekipu i takve rezultate očekujem".

Jedan od crnogorskih reprezentatvaca u Partizanu Marko Janković imaće posebne emocije. Ali, želi, naravno, uspeh crno-belih.

"Sve je na nama, igramo pred našim navijačima, svi smo svesni da moramo da damo maksimum kako bismo otišli dalje. Žao mi je što smo se sada sastali sa Budućnosti, jer jedna ekipa ide dalje. Imamo više kvaliteta od njih, ali treba biti oprezan. Prošle sezone smo osvojili 'duplu krunu', a sada je pred nama novi veliki cilj - da uđemo u Evropu".

PARTIZAN - BUDUĆNOST utorak, 11. jula, 20.45 časova, direktan prenost TV ARENA SPORT 1

Ulaznice koštaju: 

- Jug 500 dinara

 - Istok/Zapad bočni delovi tribina - 700 dinara

 - Istok/Zapad centralni delovi tribina - 900 dinara

- Mesto u ložama stadiona 3.000 dinara (kupovina loža u službenim prostorijama na stadionu FK Partizan).

Partizan - Budućnost najava
Izvor: TV Partizan

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC