• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Budućnosti: Grobari su motiv više za nas

Autor mondo.rs

Podgoričani ulogu favorita prepuštaju Partizanu, ali veruju da mogu da iskoriste "moranje" rivala i iz Beograda ponesu povoljan rezultat koji će garantovati uzbudljiv revanš

 Trener Budućnosti o meču sa Partizanom Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Igrači Budućnosti sa nestrpljenjem dočekuju prvi meč sezone protiv Partizana u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Podgoričani su doputovali u Beograd sa velikim ambicijama, uprkos tome što se crno-belima prepušta uloga favorita.

Tim Dragana Kažića motivisan dočekuje duel u Humskoj. Veruju da baš to što na njima nije pritisak može da bude prednost.

"Želja je da odigramo mušku, hrabru utakmicu i da iznenadimo jedan od najjačih timova regiona. Partizan ima pritisak na leđima, favorit je, ali u sportu je sve moguće. Videćemo, neka svi uživaju", poručio je za crnogorske "Dnevne novine" trener Budućnosti.

Strateg crnogorskog tima kaže da njegovi izabranici moraju da odigraju mnogo bolje, tehnički i taktički, nego u pripremnim mečevima, jer će naspram njih stajati mnogo ozbiljni rival.

Iako se očekuje da će Partizan imati "vetar u leđa" na prvom meču zbog velike podrške sa tribina, Kažić smatra da to nije minus za njegov tim.

"Mislim da to neće biti kamen spoticanja, nego da će baš biti suprotno. Mislim da će atmosfera i na nekadašnjem stadionu JNA i kod nas u Podgorici biti dodatni motiv za moje igrače. Verujem da možemo do aktivnog rezultata, pa da se učesnik naredne runde rešava na našem stadionu".

Desni bek Budućnosti Momčilo Raspopović zna da ih očekuje paklenih 90 minuta u Beogradu, ali veruje da njegov tim ima "štofa" za "povoljan rezultat koji bi mogao da garantuje uzbudljiv revanš 18. jula u Podgorici".

"Oni imaju imperativ prolaska dalje, uložili su i ulažu godinama mnogo, pa njihov Leonardo vredi više od našeg celog tima i za njih bi bila katastrofa da takmičenje završe već na startu. Favoriti su, kvalitet je na njihovoj strani, ali fudbal je čudna igra i ne pobeđuje uvek bolji. Imamo i mi naše adute, jedan od njih može da bude baš to 'moranje' Partizana", poručio je Raspopović.

Budućnost će večeras od 20.45 časova odraditi trening na stadionu u Humskoj, a tačno 24 sata kasnije Kažić tačno zna kojih 11 će izvesti na megdan Partizanu.

"Dileme ne postoje, znam tim koji će početi meč", rekao je Kažić.

Iako je trener Budućnosti odbio da izdiktira sastav, crnogorski mediji ocenjuju da će se odlučiti za reprezentativca Milana Mijatovića na golu, po desnoj strani igraće Momčilo Raspopović, centralni bedem činiće tandem Janko Simović-Filip Mitrović, dok će mesto uz levu aut liniju popuniti novajlija Ilija Tučević.

Dva zadnja vezna će biti Deni Hočko i Andrija Mirković, ispred njih Risto Ristović, ili možda talentovani Vasilije Terzić, dok će po krilima delovati Miljan Vlaisavljević i Ivan Pejaković.

U napadu je teško za očekivati da Kažić ne ukaže šansu od prvog minuta iskusnom Radomiru Đaloviću, koji je i najbolji strelac ekipe, iako se tokom priprema nametnuo Darko Nikač.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC